Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı personel alımı başvuruları alınacak. Bakanlık 2022 yılı süpriz bir ilan yayımlayarak Türkiye Geneli 81 şehirde Kütüphaneci Alımı yapacağını paylaştı. Bazı nitelikleri sağlayan adaylardan başvurular alınacak. Öte yandan İnternet üzerinden yapılacak başvurularda adayların haberimizdeki başvuru adımlarını incelemeleri gerekmektedir.

465 Personel Alımı Başvurusu Başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı Kütüphaneci alımı başvuruları 28 Mart 2022 tarihi ile başlayacak. Başvurular İnternet üzerinden gerçekleştirilecek olup adaylardan herhangi bir belge istenmiyor. Sistemsel olarak başvurular e-Devlet üzerinden alınacağından sistemde bazı çıktılar yer almaktadır.

Başvuru Tarihleri: 28 Mart - 11 Nisan 2022

81 Şehir'de Personel Alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 kapsamında yayımlamış olduğu ilana göre kontenjan dağılımı Tüm Türkiye şehirlerine dağıtıldı. Başta İstanbul olmak üzere her şehirden personel alımı gerçekleştirilecek. Alımlar İl ve / veya ilçe kütüphanelerine gerçekleştirilecek.

Kimler Başvuruda Bulunabilecek?

2022 yılı Kütüphaneci alımı için genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

Özel olarak ise 2020 yılı KPSS puanı esas alınacak olsa da taban puan olarak 70 puan belirlenmiştir. Lisans seviyesinde KPSS P3 puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvuru yapabilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI VE ŞEHRE GÖRE KONTENJAN DAĞILIMI BURADA

81 Şehir Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı başvuruları sadece kariyer adresi olan https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ üzerinden gerçekleştirilecektir. 28 Mart - 11 Nisan 2022 tarihleri arasında açılacak başvuru için ön bilgilendirme yapacak olursa,

Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

Başvuru İçin 1. ADIM:

İlk olarak adayların başvuru için yukarıdaki bağlantıya tıklamaları ve başvuru sayfasına ulaşınız.

Başvuru İçin 2. ADIM:

Yukarıdaki adımda " İlana Git " seçeneğine tıkladıktan sonra açılacak ekranda başvuru sayfasına ulaşacaksınız. Burada ilanı inceledikten sonra " BAŞVUR " a tıklayıp Kimlik Doğrulama sayfasına ulaşacaksınız.

​​​​​​​Başvuru İçin 3. ADIM:

e-Devlet Şifresi ile kimlik doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra aşağıdaki görsel karşınıza gelecek ve " Başvurunuz bulunmamaktadır. " şeklinde sizlere uyarı gelecek ancak merak etmeyiniz. Burada " Yeni Başvuru " yazan kısma tıklayacağız.

​​​​​​​Başvuru İçin 4. ADIM:

Bir sonraki adımda ise aşağıdaki gibi görsel gelecek ve burada da " Başvur" butonuna tıklıyoruz.

​​​​​​​Başvuru İçin 5. ADIM:

Daha sonra sistem ilanın detaylarını bir kez daha incelememizi istiyor. Buradaki ekranda da ilanı inceledikten sonra en altta çıkan "Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." seçeneğini seçip başvurumuzu ileri adıma alıyoruz.

​​​​​​​Başvuru İçin 6. ADIM:

Bu ilana ait başvurabileceginiz alt pozisyonlar gelecek. Ancal Bakanlık sadece Kütüphaneci alımı yapacağından " Kütüphaneci Alımı " seçeneğini seçip ileri diyoruz.

​​​​​​​Başvuru İçin 7. ADIM:

Karşımıza Son adımlar gelirken sistem hala bizlere Arana şartları belirteren şartlara uygun olup olmadığımızaı teyip ediyor. Ayrıca, " Başvuru esnasında ekranlarda yer alan "Kaydet ve İlerle" düğmesine tıkladığınızda ilgili ekranda görüntülenen ve beyan ettiğiniz bilgileriniz kuruma iletilecektir. Başvurunun son aşamasında "Başvur" düğmesine tıkladığınızda işleminiz tamamlanacaktır." şeklikde uyarıda karşımıza geliyor.

Eğer şartlara uygunsan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " kutusuna tıklayarak " Kaydet ve İletle " butonuna tıklıyoruz.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KÜTÜPHANECİ ALIMI GELİŞMELERİNDEN VE SÖZLÜ SINAV DETAYLARINDAN ADNINDA HABERDAR OLMAK İÇİN KADIN VE ERKEK ADAYLARINDA BULUNDUĞU SOSYAL MEDYA HESABIMIZA KATILABİLİRSİNİZ.