Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazetede 13 Mayıs 2023 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 127 Sözleşmeli Personel Alımı yapılcak. Buna göre Başvuru yapılacak kontenjanlar ve şehirler açıklandı.

Mülakatsız Personel Alımı Yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımları herhangi bir Sınav yapılmaksızın gerçekleştirilecek. 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B fıkrasına göre istihdam edilmek üzere KPSS puan sırası esas alınarak değerlendirme yapılacak. Mülakatsız Personel Alımı için KPSS Puanı ön planda olacak.

127 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Bakanlık bünyesindeki eksikliği tamamlamak üzere " 36 Büro Personeli, 62 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve 29 Temizlik Personeli alımı " gerçekleştirecek. Bu kapsamda detaylı kontenjan dağılımı ise;

Büro Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı:

Lisans mezunu 36 Büro Personeli alınacak. Aımlar " Adana 4, Adıyaman 3, Gaziantep 3, Hatay 4, Diyarbakır 3, Şanlıurfa 3, Malatya 3, Osmaniye 3, Kilis 3, Kahramanmaraş 4, Elazığ 3 " şehirlerinde gerçekleştirilecek.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Kontenjan Dağılımı:

Lise mezunu 45 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımları 40 Erkek Adaylar " Adana 10, Adıyaman 4, Gaziantep 3, Hatay 8, Diyarbakır 2, Şanlıurfa 2, Malatya 2, Osmaniye 1, Kilis 1, Kahramanmaraş 6, Elazığ 1 " şehirlerinde 5 kadın Adaylar ise " Adana " şehirlerinde alım gerçekleştirilecek

Ön Lisans Mezunu 17 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Aımları " Adana 5, Adıyaman 1, Gaziantep 1, Hatay 2, Diyarbakır 1, Şanlıurfa 1, Malatya 1, Osmaniye 1, Kilis 1, Kahramanmaraş 2, Elazığ 1 " şehirlerinde gerçekleştirilecek.

Temizlik Görevlisi Alımı Kontenjan Dağılımı;

Lise Mezunu 29 Temizlik Görevlisi Aımları " Adana 5, Adıyaman 2, Gaziantep 3, Hatay 5, Diyarbakır 2, Şanlıurfa 2, Malatya 2, Osmaniye 2, Kilis 2, Kahramanmaraş 2, Elazığ 2 " Şehirlerinde yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Ne Olacak?

2022 yılında yapılmış olan KPSS den Lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 55 puan almış olmak, Lisans Mezunu için ise KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı:

Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Özel Şartları:

Son başvuru tarihi itibarıyla silahlı/silahsız ÖGG kimlik kartına sahip olmak,  5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak,

Erkek adaylar için boyunun 170 cm den kısa olmaması, Kadın Adaylar için ise 160 cm den kısa boylu olmamak,

Vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmamak,

Büro Personeli Alımı Özel Şartları:

Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

Temizlik Görevlisi Alımı Özel Şartları:

Lise ve dengi okul mezunu olmak ve Erkek olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımları için başvurular sadece İnternet üzerinden kariyer adresinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 16 Mayıs - 9 Haziran 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim