Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine personel alımı yapacak. Sözleşmeli personel alımı için müjde geçtiğimiz fünlerde yayımlanmıştı. Buna göre Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Türkiye Yazma Eserler Kurumu ( YEK ) bünyesine farklı alanlarda olmak üzere 58 Sözlşemeli personel alımı gerçekleştirecek. Bu yönde başvurusu başlamış olan ilan için başvuru detayları ve ilan detaylarını sizlerle paylaşacağız.

58 Perosnel Alımı Başvuruları Başladı!

Türkiye Yazma Eserler Kurumu sözleşmeli personel alımı kapsamında olmak üzere 58 kişilik kadro için başvuru ekranı açıldı. Adaylar başvurularına 12 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup başvurularını sadece İnternet ortamında gerçekleştirecekler.

Başvuru Tarihleri: 12 - 26 Aralık 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Söz konusu bağlantı üzerinden başvurular sadece e-Devlet şifresi ile gerçekleştireceklerdir. İlgili ilan için fakrlı meslekler bulunmakta olup başvuru sırasında başvuru yapılacak meslek seçilmesi gereklidir. Yanlış beyanda bulunan adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu bu yönde iki farklı ilan yayımladı. Söz konusu alım yapılacak kadrolar şöyledir:

  • 24 Restoratör,
  • 12 Temizlik Personeli,
  • 2 teknisyen,
  • 20 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

İlk ilan ile 24 Restoratör alınacak olup ikinci ilan ile de Destek personeli kadrolarında personel alımı yapılacak.  Adayların başvuru sıresında ilan ve meslek seçmeleri gereklidir.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Söz kousu ilana başvuru için adaylar öncelikle bazı genel şartları saplıyor olmaları gereklidir. Buna göre 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında ilgili alım yapılacak meslekte bilgi sahibi olmak zorunludur.

KPSS En  Az 50 ve 55 Puan İle Personel alınacak!

Yazma Eserler Kurumu ( YEK ) sözleşmeli personel alımında adaylardan KPSS şartı talep edecek. KPSS geçerlilik yılı 2022 olarak bildirlmiştir. 

Restoratör alımı için P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak.

Destek personeli ( Teknisyen, Güvenlik ve Temizlik Görevlisi ) Alımında KPSSP 94 puan türünden en az 55 puan almış olmak gereklidir.

Kontenjana göre özel niteliklere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/kultur-bakanligi-yek-58-restorator-guvenlik-ve-temizlik-gorevlisi-h43354.html