Kocaeli Üniversitesi geçtiğimiz günlerde personel alımı ilanı yayımlanmıştı. 

Söz konusu ilana göre Kocaeli Üniversitesi birimlerinin personel eksikliğini karşılamak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında 4/B sözleşmeli personel alacak. Başvuruların sona ermesi ile birlikte adaylar sonuçları beklemeye başlamışlardı. Bu kapsamda başvuru değerlendirmesi ve sonuçların açıklanma tarihi belli oldu. İşin Olsa ekibi olarak sizlerle detayları paylaşacağız.

Hangi Kadrolarda Atama Yapılıyor?

Kocaeli Üniversitesi 110 kişilik kadro ile 16 Hemşire, 2 Diğer Sağlık Personeli, 28 Destek Personeli ( 23 Erkek ve 5 Kadın), 1 Destek Personeli, 2 Şoför, 14 Sağlık Teknikeri, 12 Büro Personeli, 31 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (26 Erkek ve 5 Kadın), 1 Biyolog , 4 Büro Personeli alımı yapılacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Kocaeli Üniversitesi 110 personel alımı için değerlemdirmeler KPSS Puanı üzerinden yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde olmak üzere KPSS En az 50 puan üzerinden değerlendirme gerçekleştirilecek. Söz konusu bu değerlendirme sonucuna göre ise ASİL ve Yede aday listesi açıklanıyor.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Üniversite personel alımı için süreç 1 - 15 Haziran 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Başvurularıon sona ermesi ile sonuçların en geç 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Üniversite sonuçlarla ilgili şu açıklamada bulundu;

Değerlendirmeler KPSS puan sıralamasıyla yapılacak olup, KPSS puanlarının eşit olması durumunda diploma tarihi itibariyle mezuniyet tarihi önce olan, bunun da aynı olması halinde doğum tarihi önce olan adaya öncelik tanınır. Asıl adaylardan başvuru olmadığı takdirde veya aranan şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek adaylardan atama yapılacaktır. Atanmaya hak kazanan adayların isim listeleri, işe başlamaları için gerekli evraklar ile evrakların teslim edileceği yer ve zamanı www.kocaeli.edu.tr/duyurular.php adresinden ilan edilecektir. Bu ilan atanmaya hak kazanan adaylar için tebliğ mahiyetinde olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.