Resmi gazete personel alımı ilanları yayımlandı. 15 Nisan 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Resmi Gazete ilanlarına göre Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ( HSGM ) farklı kadrolarda ve alanlarda olmak üzere 23 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Ayrıca KPSS Puanıma göre alım yapılacak olup kontenjan dağılımı ve KPSS Detayını sizlerle paylaşıyoruz.

4/B Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 657 Sayılı Devlet Memurları kanuna tabi olarak istihdam edilmek üzere 4/B sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kapsamda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu personel alımı gerçekleştirilecek.

Alım yapılacak şehirler ise, Çanakkale, İzmir, Hatay, Ordu, İstanbul

  • 1 Gemiadamı, ( KPSS Şartı Yok ),
  • 12 Temizlik personeli,
  • 2 Şoför,
  • 4 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 4 Büro Personeli,

olmak üzere toplamda 23 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Başvuru Şartları Nedir?

HSGM adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Özel olarak ise, KPSS şartı ve yurıda belirtilen nitelikleri arayacak. Buna göre,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Daha önce görev yapılan Kamu Kurumu veya Kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Detayı Nedir?

Adaylardan KPSS Şartı aranacağı bildirildi. Bu kapsamda 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise mezunları için P94 puan türünden en az 50 puan, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden 60 puan ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İlan İçin başvurular ilanın yayım tarihi itibari ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde başvurular yapılmış olması gereklidir. Kurumun Personel alımı ilanına başvurular sadece İnternet'ten başvuru yapacaklar.

Başvuru Tarihleri: 15 - 30 Nisan 2022

Başvuru Ekranı: www.hssgm.gov.tr adresinden ilan tarihi itibarıyla temin edilecek başvuru formu ve istenilen belgelerle birlikte başvurularını şahsen, posta ve kargo vb. kanallar ile Genel Müdürlüğümüz Yazı İşleri ve Arşiv Yönetim Birimine yapacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU