Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce gelmiş olan ilana göre Diyanet bünyesindeki eksikliği gidermek amaçlı farklı kadrolarda Sözleşmeli personel alımı yapacak. Kamu Personeli alımları KPSS Puanı ile veya KPSS şartı olmaksızın Mesleki Uygulama sınavı ile gerçekleştirilecektir. Başvuru için adayların belirtilen bazı nitelikleri sağlıyor olması gereklidir. Peki başvuru şartları nedir? hangi alanlarda personel alımı gerçekleştirilecek.

Diyanet Sözleşmeli Personel Kontenjan Dağılımı Nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 12 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alacak. Buna göre,

Mesleki Uygulama Sınavı ile ( KPSS Şartı Olmaksızın );

  • 1 Tashihçi,
  • 1 Yazma Eser Uzmanı,
  • 1 Yönetmen,

KPSS Puanı ile Sözlü Sınav İle;

  • 9 Mütercim Tercüman

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Nitelikler Aranacak?

Diyanet sözleşmeli 4/B Personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacaktır.

Özel Başvuru şartları ise, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 50 puan almış olmak gereklidir. Yaş şartı olarak ise tüm alımlar çin Son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

Mesleğine Göre Özel Nitelikler Nelerdir?

Tashihçi Özel Şartları: Dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, YDS'den en az B seviyesinde yabancı dil puanı olmak,

Yazma Eser Uzmanı Özel Şartları: En az lisans düzeyinde eğitim veren Arap, Fars dili edebiyat bölümlerinden mezun olmak

Yönetmen Özel Şartları: Yükseköğrenim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren radyo, televizyon, sinema ve gazetecilik bölümlerininin birinden mezun olmuş olmak ve 5 yıl mesleki tecrübesi olmak.

Mütercim Tercüman Özel Şartları: En az lisans mezunu olmak, Yukarıdaki tabloda belitilen Dillerde en az A seviyeside Yabancı dil puanı olmak,

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları 12 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 26 Eylül 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet adresi “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ