Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı sözleşmeli personel alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre DİB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 7800 kişilik kadro ile personel alımı yapılacak. Başvuru süreci hafta başı itibarii ile başlayacak olup başvuru şartları ve kontenjan dağılımını sizlerle paylaşıyoruz.

7800 PERSONEL ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI:

Diyanet İşleri Başkanlığı 7800 kişilik kadro ile Kur'an kursu öğreticisi, Ġmam-hatip ve Müezzin-kayyım alınacak. Kontenjan dağılımı ise,

KPSS 50 TABAN PUAN ŞART!

Diyanet İşleri Başkanlığı Taban KPSS Puanı ile yukarıdaki alanlarda sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kapsamda adaylardan 2020 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı aranacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel Şartları taşımak,

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

Başvurunun son günü itibariyle unvan gruplarına göre tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak,

Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),

Halen Bakanlığımız teşkilatında personel alımı yapılacak unvanlarda kadrolu veya sözleĢmeli olarak çalışıyor olmamak,

Adaylar sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir.

Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

NASIL BAŞURU YAILACAK?

Başvurular Hafta başı ile başlayacak. En geç 22 Kasım 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden sınav için ön başvuru yapacaklardır.

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA