Dışişleri Bakanlığı memur alımı ilanları yayımlandı. Bakanlık resmi İnternet adresi üzerinde yayımladığı ilanlara göre farklı ülkelerde olmak üzere Sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. Dışişleri Bakanlığı yayımladığı ilanlar ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Yurtdışında olmak üzere iki Büyükelçiliğinde Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Alımı Yapılacak.

Yayımlanmış olan Türk Uyruklu Memur Alımı ilanları ile

  • T.C. Lüksemburg Büyükelçiliği 1 kişi,
  • T.C. Tel Aviv Büyükelçiliği 1 Kişi,

olmak üzere 2 sözleşmeli personel alınacak.

KPSS Şartı Var mı?

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için adaylardan KPSS Şartı aranmayacak. Alımlar yazılı ve sözlü sınav ile gerçekleştirilecek olup başvuru şartlarını taşıyan adaylar sınavlara katılabilecekler.

Genel ve Özel Başvuru Şartları Nedir?

Sözleşmeli Sekreter alımı için adaylardan 41 yaş şartı aranacak. Adayların Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmamaları gerekmektedir. Ayrıca " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Millî Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak, Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak, Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir), Bilgisayar kullanabilmeleri" gereklidir.

Lüksemburg Büyükelçiliğine başvuru yapacaklar Çok iyi derecede Fransızca ve Türkçe bilmeleri gereklidir.

Tel Aviv Büyükelçiliğine başvuru yapabilmek için ise Çok iyi derecede İngilizce ve Türkçe bilmek şarttır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Başvurular sadece şahsen ilgili Büyükeçiliklere yapılacaktır. Lüksemburg Büyükelçiliğine Başvuru süreci 13 - 28 Kasım 2021 tarihleri arasında. Tel Aviv Büyükelçiliğine başvurular ,se 15 - 30 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacak. Başvuru kılavuzlarını inceleyerek ilanlar hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

T.C. Lüksemburg Büyükelçiliği İlan Detayları

T.C. Tel Aviv Büyükelçiliği İlan Detayları