Danıştay Başkanlığı personel alımı içini lana çıktı. Az Önde 23 Aralık 2022 tarihi ile yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göre Danıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere , Zabıt katibi, Mübaşir, Programcı ve Destek Personeli alımı yapılacak. Alımlar 2022 yılı KPSS puanı değerlendirmesinden sonra Uygulamalı ve Sözlü ve/veya sözlü sınav ile 67 Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. 

Peki Danıştay Başkanlığı personel alımı kontenjan dağılımı ve başvuru şartları ne olacak?

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

Danıştay Başkanlığı yayımladığı personel alımı ilanına göre 67 kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Söz konusu alımlara Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecekler.

  • 20 Zabıt Katibi,
  • 1 Mübaşir,
  • 1 Programcı,
  • 22 Temizlik Görevlisi,
  • 13 Şoför,
  • 4 Garson,
  • 6 Aşçı,

BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! SENDE KATIL

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

KPSS 60 ve 70 Puan İle Personel Alınacak!

Söz konusu yukarıdaki kontenjanlara başvurular 2022 yılı KPSS puanı ile alınacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans seviyesinde KPSS Puanına sahip olana daylar istediği kontenjana başvuru yapabilecekler.

Bu kapsamda Taban KPSS Puanı olarak, Zabıt Katibi, Programcı, Mübaşir için en az 70 puan, Destek Personeli (Şoför, Aşçı, Garson, Temizlik Hizmetlisi) için en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

KPSS Şartı Dışında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır. Bu kapsamda Özel olarak ise, KPSS ve Kontenjana göre eğitim niteikler aranacaktır.

Yaş Şartı Kaç Olacak?

Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliğinin Genel Şartlar kapsamında 35 yaşını bitirmemiş olmak gereklidir.

Zabıt Katibi Alımı Şartları: 

- Fakülte veya Yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesinden mezun olmak veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.

- Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, en son başvuru tarihi itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

- Yapılacak uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada en az doksan kelime yazabilmek.

Mübaşir ve Temizlik Görevlisi Alımı Şartları:

- En Az Lise Mezunu olmak.

Şoför Alımı Şartları:

- En az lise mezunu olmak,

- (D) veya (DE) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

Garson Alımı Şartları:

- En az lise mezunu olmak,

- Turizm Meslek Yüksekokullarının ilgili bölümü veya meslek lisesi ve dengi okulların otelcilik, turizm otel işletmeciliği, turizm ve otelcilik, turizm, turizm endüstrisi servis hizmetleri bölümlerinden mezun olmak veya lise ve dengi okullardan mezun olup, garson bonservisine veya 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu uyarınca alınmış ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya garsonluk mesleğinde iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek.

Aşçı Alımı Şartları:

- En az Lise mezunu olmak,

- Aşçılıkla ilgili en az meslek lisesi mezunu olmak veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin veya diğer resmi Kurum veya Kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak,

- Aşçılık mesleğinde en az iki yıl çalışmış olduğunu belgelemek,

Danıştay Başkanlığı Personel Alımı Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu Danıştay 67 Sözleşmeli Personel alımı başvurusu 26 Aralık 2022 tarihi ile başlayacak olup Ocak ayına kadar devam edecektir. Başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri: 26 Aralık 2022 - 04 Ocak 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ BURADA

BAŞVURULARDAN HABERDAR OLMAK İÇNİ İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İŞKUR ÜZERİNDEN İŞÇİ ALIMI DA YAPILACAK!

Danıştay Başkanlığı İŞKUR İle işçi alımı yapacağını duyurdu. Güvenlik Kapsamında İşçi alımı için aranan şartlar ve kontenjan bilgisi Burada