Anayasa Mahkemesi Başkanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak. Az Önce 25 Mart 2023 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Anayasa Mahkemesi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda olmak üzere 15 Sözleşmeli Personel alımı yapılacak.

Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında İstihdam edilmek üzere KPSS B Grubu puan sırası ele alınarak Lise Mezunu Memur Alımı Yapılacak. Alım yapılacak kontenjanlar ve başvuru şartlarını İşin Olsa ekibi olarak sizlere paylaşıyoruz.

Kamu Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yapılacak sözlü sınavı ile personel alımı yapılacak. Buna göre,

  • 3 Bahçıvan,
  • 9 Temizlik,
  • 1 Aşçı,
  • 2 Teknisyen,

pozisyonlarında 15 kamu personeli alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Adaylardan Özel olarak KPSS ve eğitim nitelikleri aranacak. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,  gerekmektedir.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Adayların 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 55 puan almış olmak gerekmektedir.

Pozisyonuna Göre Özel Şartlar nedir?

Bahçıvan Alımı Şartları Nedir?

Tarım/Ziraat Meslek Lisesi ve dengi okul mezunu veya 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarının Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği bölümünden mezun olmak,

Temizlik Alımı Şartları Nedir?

Lise ve dengi okul mezunu olmak.

Aşçı Alımı Şartları Nedir?

Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gemi Aşçılığı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları önlisans programlarının birinden mezun olmak,

Teknisyen Alımı Şartları Nedir?

Elektrik-Elektronik Teknolojisi veya İnşaat Teknolojisi alanının Yapı Dekorasyonculuğu veya Yapı Yüzey Kaplamacılığı dallarından mezun olmuş olmak, 

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Anayasa Mahkemesi personel alımı başvuruları için süreç Mart ayında başlayıp Nisan ayında sona erecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını sadece kariyer kapısı üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Başvuru tarihleri: 27 Mart - 3 Nisan 2023

Başvuru Ekranı: Anayasa Mahkemesi Başkanlığı- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden elektronik ortamda yapılacak.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim