Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan sözleşmeli personel alımı ilanına göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ( ASHB ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Alımlar 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B fırkasına göre istihdam edilmek üzere KPSSS Puan sırasına göre alım gerçekleştirilecektir.

2431 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

- 134 Aile Sosyal Destek Personeli,

- 72 Sosyal Çalışmacı,

- 122 Psikolog,

- 32 Fizyoterapist,

- 22 Çocuk Gelişimcisi,

- 20 Diyetisyen,

- 105 Öğretmen,

- 8 Avukat,

- 124 Hemşire,

- 41 Diğer Sağlık Personeli,

- 225 Büro Personeli,

- 8 Tekniker,

- 11 Teknisyen,

- 223 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

- 23 Yurt Yönetim Personeli,

- 66 Engelli Bakıcı,

- 533 Yaşlı Bakıcı,

- 394 Çocuk Bakıcısı,

- 17 Bakım personeli,

- 243 Temizlik Görevlisi,

- 8 Şoför,

olmak üzere toplamda 2431 sözleşmeli personel alımı yapılacak. 

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. mesleğe göre farklı şartlar aranacak olup aşağıdaki bağlantı üzerinden kontenjan şartlarını öğrenebilirsiniz.

KPSS Taban Puan Şartı Var Mı?

2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvuru Süreci Başladı!

ASHB Sözleşmeli personel alımında başvurular Bugün başladı. Adaylara başvuru için 10 günlük süre verilmiş olup sadece Elektronik ortamda yapılacak başvurular kabul edilecektir.

En Geç Başvuru tarihi: 8 Mayıs 2023 saat 23:59 a kadar.

Başvuru Ekranı: https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Birden Fazla Kadroya Başvuru Yapılacak Mı?

Birden fazla bölüm mezunu olan ya da birden fazla pozisyona şartları tutan adaylar sadece bir (1) bölüm veya pozisyon için müracaatta bulunabilecekler.

Başvuru İçin İstenen Belgeler Nelerdir?

a) Bir adet vesikalık fotoğraf, (Adayların fotoğrafı e-Devlet üzerinden otomatik yüklenecek olup, fotoğrafı yüklenmeyenlerin son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkan verecek nitelikte vesikalık fotoğrafını başvuru sırasında sisteme yüklemesi gerekmektedir.)

b) Adayların mezuniyet bilgileri sisteme otomatik yüklenecektir. Mezuniyet bilgileri görüntülenemeyen adayların ilgili kutucuğu işaretleyip onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini manuel olarak yüklemeleri gerekmektedir.

c) Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine “Denklik Gösterir Belgelerini” yüklemeleri gerekmektedir.

ç) Adres bildirimi, adli sicil ve askerlik durumuna ilişkin bilgiler sisteme otomatik yüklenecek olup, adayların görevlerini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını ayrıca beyan etmeleri gerekmektedir.

d) Adayların, başvuru işlemi tamamlandıktan sonra “Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri ve “Aday Başvuru Bilgileri” formunu yazdırmaları gerekmektedir.

e) 657 sayılı Kanun’un 4/B maddesi kapsamında çalışan/çalışmış adaylar için E-devletten alınacak SGK hizmet dökümü kariyer kapısına yüklenecektir.

f) Şoför unvanına başvuracak adayların sürücü belgesini önlü ve arkalı taratarak pdf formatında Kariyer Kapısına yüklemeleri gerekmektedir.

g) Koruma ve Güvenlik Görevlisi unvanına başvuracak olan adayların Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartını önlü ve arkalı taratarak pdf formatında Kariyer Kapısına yüklemeleri gerekmektedir.

Başvuru Değerlendirmesi nasıl yapılacak!

Alımlar KPSS Puanı sırasına göre gerçekleştirilecek. Bu kapsamda En yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile başvuru alınacak.

Bunun dışında ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asil ve 3 katı aday yedek olarak belirlenecektir.

İLANIN TAM METNİ VE KADROYA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR BURADA