Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilan ile bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 25 Sözleşmeli Personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci 28 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup başvurular hala devam etmektedir. Alımlar 8 farklı Gruptaki kadrolara yapılacak olup ilan hakkında kadro dağılımı ve başvuru şartlarını sizlere aktarıyoruz.

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR!

Adalet Bakanlığı 25 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı başvuru süreci 28 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 12 Temmuz 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını Adalet Bakanlığı sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvuruda bulunmak isteyenler bazı genel ve özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

KPSS ŞARTI NEDİR?

Adalet Bakanlığının sözleşmeli personel alımı başvuruları KPSS Puanına göre yapılacak Bu kapsamda adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. 

Ayrıca KPSS şartı dışında Yabancı Dİl Sınavı şartıda adanacak

ADAYLAR DİKKAT KPSS OLMAYANLARDA BAŞVURU YAPABİLECEK!

KPSS Şartı olmayan adaylardan Adalet Bakanlığı personel alımı ilanına başvuru yapabilecekler. Ancak Değerlendirmelerde KPSS puanı 70 olarak ele alınırken YDS puanı 0 Olarak ele alınacak.

BAKANLIK KPSS DEĞERLENDİRMESİ AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Başvuru şartlarını taşıyan aday adayları arasından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubu (2020-KPSSP3) puanının %70 (yüzde yetmiş)’i ile Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilen YDS dengi sınavlardan puanının %30 (yüzde otuz)’u hesaplanarak elde edilecek toplam puana göre belirtilen pozisyonlardan en fazla 2 (iki) tanesine başvurulabilecektir. Her bir başvuru grubu için ayrı ayrı en yüksek puana sahip aday adayından başlanarak oluşturulacak sıralamaya göre alım yapılacak personel pozisyonunun 10 (on) katı aday arasından Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre yerleştirme yapılacaktır. KPSS puanı olmayan yahut 70 (yetmiş) puandan az olan adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınacak olup yabancı dil sınavı puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.

DİĞER ŞARTLAR NEDİR?

Adayların tabiki başvuru yapabilmeleri için KPSS dışında bazı nitelikleride sağlıyor olmaları zorunludur. Bu kapsamda her kadro için belirl özel nitelik yer alıyor. Genel olarak ise 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartların sağlanıyor olması gereklidir.

KADRO DAĞILIMI VE BAŞVURU KILAVUZU BURADA