Noterlik Kurumu 1512 sayılı kanun çerçevesinde faaliyetleri sürdürerek buralarda görev yapacak olan noterlerin hukuk mezunu ve diğer başvuru genel özel şartları taşımaları isteniliyor. Adalet Bakanlığı Resmi Gazete üzerinden münhal bulunan noterlere yeni alımlar gerçekleştiriyor. 5 Eylül 2020 tarihli karar göre Kütahya 2. Noterine alım yapılacak. Başvurular E-devlet şifresi ile vatandaş portalı üzerinden yapılacak. Talep eden adaylar başvuru detaylarını aşağıdaki link üzerinden öğrenebilirler.

İLKÖĞRETİM MEZUNU;

Eğitim şartlarında en az ilköğretim mezunu adaylar yönelik bir ilan açıklandı. Noterler Birliği Çerkezköy 2. Noteri ilanına göre tam zamanlı olarak 1 beden işçisi alımı yapacak. İlan detaylarını İŞKUR üzerinden 00005670014 numaralı ilandan öğrenebilir. 4.09.2020 tarihinde açıklanan başvurular için 5 Eylül 2020 tarihi 23:59'a kadar online olarak tamamlayabilir.

ÖNLİSANS MEZUNU BÜRO MEMURU ALIMI;

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Mersin 10. noterine 2 yıllık meslek yüksek okulların bilgisayar ve benzer bölümlerinden mezun olan yaş şartında 22 ile 30 yaş aralığındaki adaylar bu alımlara başvuru yapabilirler. İlan detaylarına aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz.

LİSANS MEZUNU;

Türkiye Noterler Birliğine yazılım mühendisi ve test uzmanı kadrosunda 4 yıllık lisans mezunu adyalara yönelik olarak bir ilan açıklandı. Bu alımda 3 yıl iş tecrübesi şartı bulunuyor. 

İŞİN OLSA