Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda ve niteliklerde personel alımı yapacağını ilan etmişti İlgili ilan hafta başında 11 Şubat 2019 tarihinde yayımlanıp başvurular başladı. Adaylara başvuru için 5 günlük süre verilmiş olup başvuru süresinin sonuna gelindi. İşin Olsa ekibi olarak söz konusu ilan için, Başvuru Şartları, Başvuru bilgileri ve kura çekimi hakkında bilgileri aktraıyor olacağız.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bağlı il müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere Türkiye İş Kurumu Aracılığı ile farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtmişti. Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığı toplamda 3 bin 243 kişi alacak.

KPSS ŞARTI OLMADAN ALIM YAPILAN POZİSYONLAR:

Gençlik ve Spor Bakanlığı 730 Temizlik Görevlisi, 165 Cankurtaran, 16 Mekaniker (Pedallı Araçlar), 37 Otobüs Kaptanı (Şoför), 30 Aşçı, 37 Aşçı Yardımcısı, 73 Elektrik Tesisatçısı (Bina), 465 Güvenlik Görevlisi, 33 Havuz Suyu Operatörü, 128 Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, 18 Garson (Servis Elamanı), 9 Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), 16 Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni pozisyonlarında alım yapacak.

KPSS PUANI İLE PERSONEL ALIM POZİSYONLARI:

GSB Ön Lisans Mezunu 31 Makine Teknikeri, 22 Bilgisayar Donanım Teknolojisi teknikeri, 6 Çim Alanı Tesisi ve Yönetimi teknikeri, 404 Gençlik Lideri, Lisan mezunu 951 Gençlik lideri ve 69 Muhasebeci alımı yapılacak. Bu adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Alımını yapacağı personel adaylarından, 18 yaşını tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Alım yapılacak pozisyona göre eğitimini tamamlamış olmak şartları aranacaktır.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra İŞKUR tarafından açıklanacak Nihai listeye göre kadro sayısının 4 katı kadar belirlenecek olup, Kura çekimi yapılacaktır. İlgili Kura Çekimi 27 Şubat 2019 tarihinde yapılacak olup kura da adı geçen kadro saysının 4 katı kadar Sözlü sınava tabii tutulacaktır. Sözlü sınavdan başarılı olanlar ise kadro işlemleri yapılacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alım ilanına başvurular 11 Şubat 2019 tarihinde başlamış olup adaylara başvuru için 5 günlük süre verilmişti. Bu bağlamda adaylara verilen sürenin sonuna gelindi ve adaylar başvurularını en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar.ilgili ilana başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacaktır. Başvuru hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru adımlarını incelemek için, GSB 3 Bin 243 İşçi Personel Alımı Başladı! Başvurular İŞKUR Üzerinden Nasıl Yapılır? adlı haberimizi inceleyerek ilan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca Kura Çekimi tarihi gibi, Son başvuru günü gibi Kura sonuçları gibi beklenen detayları anında öğrenmek için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilir veya Sosyal Medya üzerinden takip ederek sonuçlara ve diğer detaylara anında ulaşabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız