Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olduğu açıklamalara göre bünyesine 3 bin 243 işçi personel alımı yapacağını duyurmuştu. Son dakika olarak 11 Şubat 2019 tarihinde resmi olarak yayımlanan ilan için başvuru süreci başladı ve artık adaylar başvuru yapabilecekler. Söz konusu ilan için başvurular İŞKUR ( Türkiye İş Kurumu ) üzerinden yapılacak ve bir çok aday malesef nasıl başvuru yapacağını bilmiyor. Biz de İşin Olsa ekibi olarak ilgili ilan hakkında sizlere biraz detaylı bilgi ve başvuruların nasıl yapılacağı hakkında bilgiler vereceğiz.

İLANIN DETAYLARI:

Gençlik ve Spor Bakanlığı yayımladığı ilana göre farklı pozisyonlarda toplamda 3 bin 243 işçi alımı yapacak. Kadro dağılımı Engelli, Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede yaralanan ve Normal İşçi olarak dağılmaktadır. Buna göre ilgili ilana en az İlköğretim mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Alım kadroları ise, Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker , Otobüs Kaptanı , Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı , Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson , Resepsiyon Görevlisi , Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri ile Muhasebeci şeklindedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İlgili ilan için bazı kadrolarda KPSS şartı aranıyorken bazılarında ise KPSS şartı aranmıyor. KPSS şartı aranan pozisyonlar için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Diğer nitelikler doğrultusunda ise, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

Ayrıca adaylara Kura çekimi yapılacak olup, Kura çekimi 27 Şubat 2019 tarihinde yapılacak olup kura sonrası adaylara sözlü sınav yapılacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurular bugün ( 11 Şubat 2019 ) tarihi itibari ile başladı. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumda en geç 15 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) resmi internet sitesi olan https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İşyeri Ünvanı kısmına "GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI " şeklinde yazarak aratarak ilgili ilanlara ulaşabilir ve İŞKUr üzerindeki üyelklerine girerek başvurularını gerçekleştirebilirler. Ayrıca aşağıdaki görselden de detayları görebilirsiniz.

KADRO DAĞILIMI VE İLANIN TAM METNİ:

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 işçi personel alımları farklı pozisyonlarda yapılmaktadır. ilgili ilanın tam metnine ve kadro dağılımına ulaşmak için Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 Bin 243 Personel Alım İlanı Yayımlandı! Kadro Dağılımı ve Şartlar şeklinde olan haberimizi inceleyebilirsiniz. Ayrıca ilgili ilan için yayımlanacak Nihai listeye ve Kura sonuçlarından haberdar olmak için ve Diğer İşçi alım ilanlarına ulaşmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını telefonunuza indirerek veya Sosyal medya hesaplarımızı takip ederek her zaman yeni gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız

Editör: TE Bilisim