Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde toplamda 71 kişilik boş kadro ile memur alımı ve kamu personeli alımı yapacağını ilan etti.

Buna göre Adli Tıp Kurumu taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi uyarınca personel statüsünde KPSS puanı ile alım yapacak. Alım kadroları ise, Mühendis, Diğer Teknik Hizmet Personeli, Destek Personeli, Biyolog, Laborant, Hemşire ve Sağlık teknikeri kadrolarında alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adli Tıp Kurumu alımını yapacağı 71 kişilik boş kadro için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Son başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, Son müracaat tarihi itibarıyla istihdam edilecek sözleşmeli personel pozisyonu için gerekli öğrenim niteliğini taşıyor olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak.

Ayrıca adaylara sınav yapılacak olup, adayların sınava katılmaları için kurum tarafından değerlendirme yapılarak KPSS sıralaması yapılacak ve kadro sayısının 10 katı kadar aday sınava katılabilecek.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 25 Mart 2019 tarihi itibari ile başlayabilecek ve en geç 05 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Adli Tıp Kurumu’nun www.atk.gov.tr adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim