Geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmış olan ilana göre 12 bin 713 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapılacak. Bir çok alanda başvurular başladı ve hala devam ediyor. İşin Olsa ekibi olarak devamlı aldığımız yorumlar ve sorulara göre adaylar alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı puanının 60 a düşüp düşmeyeceği dir. Bize doğrultulan sorular şöyledir?

1. Adalet Bakanlığı alımlarında KPSS puanı 60 a düşer mi?

2. CTE alımlarında KPSS puanı 60 a Düşer mi?

3. 2019 Yılı Başka alım olacak mı?

4. Adalet Bakanlığı ve CTE kaç puanla alım yapıyor? Baraj puanı nedir?

5. Başvuru yaptığımız halde atanır mıyız?

6. Geçen yıl sonuçlardan en düşük ve en yüksek puanlar kaçtı?

İşin Olsa ekibine almış olduğumuz soruları bu yöndedir. Bizlere yazmış olan adaylar için hazırladığımız bu haberimizde sizlere tek sayfa altında tüm detayları sizlere aktaracağız ve sorularınıza ışık olmaya çalışacağız. Öncelikle haberimize Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımları hangi kadrolara yapılacağı ile başlayalım.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı farklı birimlerinde görevlendirmek üzere, Avukat, Hizmetli, İstatistikçi, Psikolog, Sosyal çalışmacı, Zabıt Katibi, Mübaşir, Şoför, Teknisyen, Aşçı, İcra Katibi alımı yapacak. Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğüne ise, İnfaz ve Koruma memuru, Büro Personeli, Hemşire, Teknisyen, Aşçı, Psikolog, Kaloriferci, Öğretmen, Veteriner pozisyonlarına alım yapılacak.

BAŞVURULAR:

Adalet Bakanlığı ve CTE personel alımı başvuruları Temmuz ayı itibari ile başladı ve temmuz ayı içerisinde sona erecek. Adaylar başvrularını bulundukları illerdeki Adalet Komisyonlarına şahsen gerçekleştiriyorlar.

İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Şimdi gelelim bize ulaştırdığınız soru ve cevaplara. Elimizden gelen temiz bilgilerle sizlere cevap vermeye çalışacağız.

SORU VE CEVAPLAR:

1. Soru: Adalet Bakanlığı alımlarında KPSS paunı 60 a düşer mi?

Cevap: Adalet Bakanlığı personel alımları için adaylardan 70 puan şartı aranıyor. Alım yapılan pozisyonlarda Destek Personeli Pozisyonları ( Hizmetli , İstatistikçi ) için adaylar özellikle KPSS puanın 60 a düşürülmesini talep ediyorlar. Ancak Adalet Bakanlığı uzun yıllardır memur ve personel alımlarında Baraj puanını 70 olarak ayarladı ve bundan sonraki yapılacak alımlarda da yine 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

2. Soru: CTE alımlarında KPSS puanı 60 a Düşer mi?

Cevap: Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personel alımların da da adaylardan 70 puan almış olmak şartı aranıyor. Aynı Adalet Bakanlığında da olduğu gibi KPSS puanı malesef 60 a düşmez ve önümüzdeki yıllarda da alımlar 70 puan ile yapılacaktır.

3. Soru: 2019 Yılı Başka alım olacak mı?

Cevap: Adalet Bakanlığı ve CTE 2019 yılı için toplamda 12 bin 713 personel alımı yapılıyor ve 2019 yılı başka alım yapılacağını düşünmüyoruz.

4. Soru: Adalet Bakanlığı ve CTE kaç puanla alım yapıyor? Baraj puanı nedir?

Cevap: Adalet Bakanlığı ve CTE için bu sorunu cevaıı aslında yukarıda da verdik. Bakanlık lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor.

5. Soru: Başvuru yaptığımız halde atanır mıyız?

Cevap: Malesef başvuru yapmış her aday atanamıyor. Adaylar öncelikle KPSS den almış oldukları puanların sıralaması yapılarak çıkan sonuca göre kadro sayısının 5 katı kadar aday sınava tabii tutularak sınav sonucuna göre atama işlemleri yapılıyor.

6. Soru: Geçen yıl sonuçlardan en düşük ve en yüksek puanlar kaçtı?

Cevap: Adalet Bakanlığı ve CTE 2018 yılı personel alımı sonuçlarına bakıldığında bölgesel olarak en düşük puanlar 70.011 ile başlıyor. Bu yüzden 70 puan ve üzeri başvuru yapmış olan adayların başvurularının kabul edilme ihtimali vardır.

60 KPSS PUANI İLE BAKANLIK PERSONEL ALIYOR!

Adalet Bakanlığı 12 bin 713 personel alımı ilanından sonra farklı ilanlar yayımlayarak KPSS 60 puan ile de alım yapacağını ilan etti. Söz konusu alım yapılacak kadrolar Mütercim ve Çözümleyici pozisyonlarıdır. Söz konusu ikan hakkında daha detaylı bilgi almak için Mütercim İlanı İçin Buraya Tıklayınız. Çözümleyici İlanı için ise Buraya Tıklayınız.

EĞER FARKLI SORULARINI VE GÖRÜŞLERİNİZ VARSA YORUMLARDA BİZLERE İLETEBİLİRSİNİZ.