Geçtiğimiz hafta duyurusu yapılmış olan Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü için başvuru süreci 01 temmuz 2019 tarihinde başlamıştı. Başvuru süreci hala devam ediyor ve 10 gün daha devam edecektir. Almış olduğunuz yorumlardan ve geri dönüşlerden hala Adalet Bakanlığının ilanın haberi olmayan arkadaşlar var. Bu yüzden bu haberi yazmaya karar verdik ve henüz başvuru yapmamış olan adaylar için ilan hakkında kısa bilgileri sizlerle paylaşıyoruz olacağız.

ADALET BAKANLIĞI VE CTE 12 BİN 713 MEMUR PERSONEL ALIYOR!

Adalet Bakanlığı farklı birimlerinde görevlendirmek üzere ve Bakanlığa bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine farklı pozisyonlarda personel alımı yapacak. Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Merkez ve Taşra teşkilatlarına ve İcra İşleri Dairesi Başkanlığına alım yapıyorken bir yandan da Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı Alımları: Avukat, Hizmetli, İstatikçi, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, İcra Katibi, Zabıt katibi, Mübaşir, Şoför, Teknisyen, Aşçı, Çözümleyici ve Mütercim pozisyonlarına yapılacak.

CTE Alımları: İnfaz ve Koruma Memuru ( Gardiyan ) , Büro Personeli Hemşire, Teknisyen, Şoför Aşçı, Kaloriferci, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Öğretmen,veteriner hekim pozisyonlarına yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan genel ve özel olarak bazı nitelikler aranıyor ve bu nitelikleri yerine getiren adayların başvuruları geçerli olacak.

Genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suö hükümlülüğü olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartlar aranmaktadır.

KPSS Şartı: Adayların 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı: Düzenlenmiş olan nüfus kaydına göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 40. maddesindeki şartları taşıyor olmak ve Merkezi sınav tarihi itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir. Ancak İnfaz ve Koruma memuru pozisyonu için 30 yaşından büyük olmamak şartları aranır.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Adalet Bakanlığı ve CTE memur personel alım başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı ve hala devam ediyor. Bu yönde Adalet bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü ve İcra işleri Dairesi Başkanlığı ile Ceza ve tevlifevleri Genel Müdürlüğüne en geç 16 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adalet bakanlığı Merkez Ve taşra teşkilatına ise en geç 19 temmuz 2019 tarihine kadar başvuru yapılacak.

27 PERSONEL ALIM İLANI DAHA YAYIMLANDI!

Adalet Bakanlığı 12 bin 713 memur alımı ilanın dan sonra 27 kişilik kadro ile farklı ilanlar yayımladı. Bu bağlamda 10 kişilik kadro ile Mütercim alınıyorken geri kala 17 kişilik kadro ile ise Çözümleyici alınacağı belirtildi.

ADALET BAKANLIĞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Adalet Bakanlığı CTE başvurularını yapacak adaylar öncelikle belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmekte ve sonrasında son başvuru gününe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır.

Adalet bakanlığı alımları Türkiye genelinde yapılacak olup ülke genelinde Adalet bakanlığı Adalet Komisyonları başkanlıklarına yapılacak. Adayların söz konusu olan Adalet Komisyonlarına ulaşmak için ve şehre göre kadro dağılımını incelemek için Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI 12 BİN 713 MEMUR ALIMI BAŞVURU KILAVUZLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.