Adalet Bakanlığı 2019 yılı için Sosyal Çalışmacı alımları başladı. 05 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başvuruları başlayan adaylar hala başvurularına devam ediyor.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere lisans mezunu olan adaylar arasından Sosyal Çalışmacı alacağını ilan etti. peki adaylar bu ilana başvuru yapabilmeleri için taşımaları gereken nitelikler nelerdir? Nasıl Başvuru yapılır ve maaşları ne kadardır?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığında Sosyal Çalışmacı olmak isteyen adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi şartlar aranıyor.

Özel olarak ise, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Fakültelerin Sosyal Çalışmacı bölümünden mezun olmuş olmaları gereklidir.

Bu yönde Adalet Bakanlığı Taşra Teşkilatı olan Aile, Çocuk ve Çocuk Ağır Ceza Mahmeleri Ankara ve Rize Personel Eğitim merkezine 85 kişilik kadro ile Sosyal Çalışmacı alınacak.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Adalet Bakanlığı Sosyal Çalışmacı alımları devam ediyor. Adaylar başvurularına 05 temmuz 2019 tarihi itibari başlamışlardı ve en geç 19 temmuz 2019 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu yönde Adaylar başvurularını Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır.

ilan hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU FORMU

HİZMET YILINA GÖRE SOSYAL ÇALIŞMACI MAAŞLARI:

a) 5 Yıldan az olanlar 3.732,32 TL

b) 5 Yıldan 10 Yıla Kadar Olanlar 3.779,85 TL

c) 10 Yıldan 15 Yıla Kadar Olanlar 3.855,33 TL

d)15 Yıldan 20 Yıla Kadar Olanlar 3.964,39 TL

e) 20 Yıldan Fazla Olanlar  4.104,20 TL