THY Kabin Memuru Alımı başladı. Türk Hava Yolları bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Yeni güncel personel alımı ilanı yayımladı. Az Önce yayımlanan THY Personel alımı ilanına göre Türk Hava Yolları en az lise mezunu adaylar içerisinden kabin memuru alımı yapacak. 9 Mayıs 2023 tarihi ile yayımlanmış olan THY Personel Alımı ilanına göre 81 Şehirde olmak üzere Hostes Alımı yapılacak. Peki THY Kabin Memuru alımı ilanına kimler başvuru yapabilecek? Nasıl Başvuru Yapılacak?

81 Şehir Kabin Memuru Alımı İlanı Yayımlandı!

THY bünyesine personel alımı için yayımladığı güncel ilanlar ile Kabin Memuru Alımı yapacağını bildirdi. Ayrıca başvurular 81 Şehir için gerçekleştirilecektir. Ayrıca THY personel alımında 2023 yılı 10 bin Personel alımı açıklamasıda geldi.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/personel-alimi/thy-2023-yili-10-bin-personel-alimi-ilani-sartlar-ve-kontenjan-h44384.html

THY Kabin Memuru Alımına Erkek Adaylar Başvuru Yapabilecek Mi?

Türk Hava Yollarında çalışan Erkek kabin memurları da bulunsa da bir çoğu Kadın adaylardan oluşmaktadır. Bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kabin Memuru alımı yapılacak olup 2023 Yılı Mayıs ayı ilanına sadece Kadın Adaylar başvuruda bulunabilecektir.

THY 2022 Yılı Kabin Memuru Alımı Kontenjan Sayısı Nedir?

THY 2023 yılı için Kabin Memuru Alımı müjdesi verdi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Porf. Dr. Ahmet Polat bu kapsamda açıklamada bulunarak 10000 kişilik boşluk ile personel alımı yapılacağını bildirdi. Ancak Kabin Memuru alımı kontenjan sayısı açıklanmadı. Bu kapsamda Yeterli başvuru yapıldığında şartları sağlayan adaylar THY bünyesine istihdam edilecek.

Kabin Memuru Alımı Başvuru Şartları Nedir?

THY Kabin memuru alımında adayların belirtilen şartları sağlıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda THY Personel şartları sizlerle paylaşıyoruz.

Kabin Memuru Olmak İçin İlk Beklenen Özellikler Nedir?

Türk Hava Yolları ( THY ) Kabin Memuru alımı için adaylardan öncelikle ve her zaman beklentisi, Güler yüzlü, İletişim becerisi yüksek, Ekip çalışmasına yatkın, Dinamik olmak niteliklerini alacaktı. Kabin memuru adaylarının kritik noktası her zaman yolcuları memnun etmektir.

Genel Başvuru Şartları?

Adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de başvuru şartları oldu. Türk Hava Yolları resmi kariyer adresi üzerinde de belirttiği üzere adaylardan öncelikle en az lise mezunu olmak, 38 yaşından gün almamış olmak, Fiziki koşulları ve sağlık koşullarını sağlıyor olmak gereklidir. Bu kapsamda adaylardan,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Mavi kart sahibi olmak,

- Adli Sicil Kaydı veya arşivi olmamak,

- Daha önce görev yapılan Hava yolu şirketinden veya THY Anonim Şirketinden Disiplin cezası veya sağlık nedenleri ile ayrılmamış olmak,

Yaş Şartı Nedir?

Adayların 38 yaşından gün almamış olmaları gereklidir. Bu yönde 01 Ocak 1983 ile 31 Aralık 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak gereklidir.

Yabancı Dil Gerekiyor Mu?

Kabin Memurluğu için en önemli kriterlerden birisidir yabancı dil. Bu kapsamda THY'de adaylardan çok iyi derecede İngilizce Diliyor Olmak şartı arayacak ve eğer ikinci bir yabancı dil biliyorsa tercih sebebi olacak.

Eğitim Seviyesi Ne Olacak?

Şartlarda En az lise mezunu olmak belirtiliyor. Ön Lisans ve lisans mezunu olan adaylarda başvuru yapabilecektir.

Boy Şartı Var mı?

Kadınlar için 160-180 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yolları’nın belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmakta olup Ortaklığımız tarafından belirlenen oranlara uygun olmalıdır.) 

Fiziki Görünüş ( Üniforma ) Şartı:

Adayların Türk Hava Yolları tarafından verilecek olan Üniformayı giydiklerinde vücudunda görünecek yerlerde herhangi bir leke bulunmamak. Yani dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak.

Sağlık Şartı Nedir?

THY Kabin Memuru olabilmek için sağlık açısından herhangi bir problemi olmamak, Uçuşlarını engelleyecek bir sağlık sorunu olmamak gereklidir. Sağlık maddeleri şöyledir;

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Kabin Memuru açlımı için başvuru süreci Mayıs ayı itibari ile başladı. Adaylara büyük şans ki başvurular Ağustos ayına kadar devam edecektir. Bu kapsamda başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 9 Mayıs - 10 Ağustos 2023

Başvuru Ekranı: https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/turk-hava-yollari-kabin-memuru-ilani-kadin/069a014a-6ae6-4315-bc95-b661ac039717

Yukarıdaki bağlantıyı kullanarak " Yeni Başvuru " seçeneğine tıkladıktan sonra Daha önce üyeliğiniz yoksa "Yeni Aday " seçerek başvuru işlemlerini takip edebilirsiniz.

Aday Değerlendirme Süreci Nasıl Yapılacak?

Online İngilizce Testi

THY AO İngilizce Sınavı

Online Yetkinlik Envanteri

Online 2.Yabancı Dil Testi (Varsa)

Mülakat Süreçleri: Belge Kontrolü, İngilizce Mülakatı, Boy-Kilo Ölçümü, Dövme ve Yara izi Kontrolü, 2. Yabancı Dil Mülakatı(Varsa), Kurul Mülakatı, Psikolog Görüşmesi

YENİ GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA