THY Personel Alımı yapacak. Az Önce gelmiş olan müjdeye göre THY bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere fakrlı kadrolarda personel istihdam edecek. THY Türkiye'de ve Dünya'da bildiğiniz gibi önde gelen Havayolu şirketidir. Bu kapsamda THY Basın Müşavirliğinden 2023 yılı 10 bin personel alımı müjdesi geldi.

THY bünyesinde görev almak isteyen kişileri çok sevindirecek Bu haber kapsamında detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız. 

THY 10 Bin Personel Alımı Yapılacak!

Türk Hava Yollarından az önce 9 Mayıs 2023 tarihli gelmiş olan duyuruya göre yeni personel alımı müjdeleri paylaşıldı. Basın Müşavirliğinden gelmiş olan duyuruya göre 10 bin personel alımı yapılacağı paylaşıldı.

Bünyesindeki ve Filosundaki çalışan sayısının Ciddi oranda arttıran THY yeni alımlar için rakamlar paylaşıldı. THY Kurulduğu dönemden beri Bu yana 400 Uçalıklık filosu ile çok sayıda ülke de hizmet vermektedir. Türkiye Ekonomisine Ciddi anlamda katkı sağlayan THY yeni istihdam projeleri sağlıyor.

2022 Yılında 2577 Personel İstihdam Sağladı!

THY geçtiğimiz yıl yayımladığı Pilot Alımı ve Kabin Memuru Alımı ilanları ile bünyesine 2 Bin 577 personel istihdamı sağladığı açıklandı. 

10 Yıl İçerisinde 150 Bin Personel Görev Alacak!

THY Her geçen gün bünyesine yeni personel istihdamı sağlarken 2033 yılına kadar bünyesine 150 bin çalışan istihdam edileceğini de bildirdi. THY bünyesine 400 Uçalık filosu ile 75 bin personel çalışmakta olup 2023 yılına kadar 435 Uçak sayısına çıkartarak yeni personel alınacak. Aynı zamanda 10 yıl içerisinde Uçak sayısını 800 e çıkartarak ve Çalışan sayısını 150 Bine ulaştırılacağını bildirdi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat Açıklaması:

"Bayrak taşıyıcı, yapılacak başvurularla 75 bin kişilik ailesini büyütmeyi hedefliyor. Türkiye ekonomisinde son 20 yıl içerisinde yaşanan gelişmelerle birlikte, uçak sayısını 66'dan 414'e, çalışan sayısını da 10 bin 267'den 7,5 kat artırarak 75 bine çıkarttı. Bayrak taşıyıcı, iştirakleriyle birlikte yapacağı işe alımlarla 2023 yılında çalışan sayısını da 85 bine çıkartmayı hedefliyor."

"Dünyanın en çok noktasına uçan bayrak taşıyıcı olarak, güçlü finansal yapımız ve geleceğe dönük hedeflerimiz doğrultusunda filomuzu ve çalışan sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Ülke ekonomisinin büyümesine ciddi katkılar sağlayan bayrak taşıyıcımız, dünyanın ikinci büyük havayolu olma gayretiyle çalışmalarını sürdürecektir."

10 Bin Personel Alımı Yapılacak Kontenjanlar Hangileridir?

THY bünyesine istihdam edeceği personel kontenjanları belli oldu. THY Kariyer adresi üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre alımlar " Kabin Memuru, Pilot, Teknisyen, Mühendis " gibi kadrolarda yapılacak. Güncel alım yapılan kadrolar ise;

KONTENJANLARA BAŞVURU YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! SENDE TIKLA KATIL

  • Take-Off Jr. (Lisans Son Sınıf Öğrencileri ve Yeni Mezunlar),
  • Türk Hava Yolları Kabin Memuru İlanı (Kadın),
  • Afetzede Adaylarımıza Yönelik İstihdam İlanı #TEKYÜREK,
  • Afetzede Adaylarımıza Yönelik Kabin Memuru İlanımız Yayında! #TEKYÜREK,
  • Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı,
  • Simülatör Uçuş Öğretmeni (SFI),
  • II. Pilot Dar Gövde,
  • Kaptan Pilot Dar Gövde,
  • II. Pilot Geniş Gövde,
  • Kaptan Pilot Geniş Gövde,

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

THY Personel alımları en az lise mezunu adaylardan yapılmaktadır. Ancak Adaylardan Genel olarak " T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.) 01/01/1983 ile 31/12/2003 tarihleri arasında doğmuş olmak En az lise mezunu olmak,  İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih nedenidir.), Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak, Daha önce Türk Hava Yolları ve iştirakleri ile diğer işyerlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak, Türk Hava Yolları iştiraklerinde görev yapıyor olmak tercih nedenidir " gibi şartlar aranacak.

Başvurular Online Yapılacak!

Türk Hava Yollarının personel ilanları sadece THY resmi kariyer adresi üzeriden yayımlanmaktadır. Buna göre adaylar başvurularını sadece  " https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar " adresi üzerinden gerçekleştirecektir.

KABİN MEMURU ALIMI İLANLARI BURADA

TÜM THY PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

GÜNCEL THY PERSONEL ALIMI İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA