Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında yeni duyuru geldi. Sağlık Bakanlığı 2022 yılı içerisinde 85 bin Personel Ataması yapacak. Sağlık Bakanlığından 85 bin personel alımına bir adım daha yaklaşılacak açıklama geldi. Bakan Fahrettin Koca yaptığı personel ataması açıklamasında ilan hakkında detayları açıkladı. Bakan Koca daha önce de yaptığı açıklamada 85 bin personel alımının onaylandığını ve hazırlıkların yapıldığını bildirmesi ile ilanın detayları paylaşılmaya başlanmıştı. Bu yönde gelen yeni bir açıklama ile Sağlık Bakanlığı personel alımına bir adım daha yaklaşıldı.

İşin Olsa ekibi olarak personel alımların her an en doğru bilgiyi sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Gelen açıklamaları ve ek bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sağlık Bakanlığı 2022 yılı 85 Bin Personel ve İşçi Alımı Yapacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu açıklamasında 85 bin atama yapılacağını vurguladı. 2022 yılı içerisinde yapılacak alımlar için detaylar paylaşılıyor. Bu yönde Hastanelere ve Bakanlığın birimlerinde görevlendirilmek üzere toplamda 85 bin personel alımı ve işçi alımı yapılacak.

Sağlık Personeli Alımında Yeni Açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamalarında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Söz konusu açıklamalarında Kamuda çalışmak ve hastane durumları hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamasına ek olarak 2022 yılı sonuna kadar 85 bin atama yapılacağını vurguladı. Söz konusu açıklama ise,

"Bu dönemde 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere, bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler, sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz”

85 Bin Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Belli Olmaya Başladı!

Bakanlığa sağlık personeli alımlarında Personel alımı ve işçi alımı hakkında kontenjan dağılımları belli olmaya başlandı. Buna göre,

55 Bin ÖSYM Tercihleri İle Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı:

ÖSYM aracılığı ile yapılacak tercih kılavuzu ile 55 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı Bekleniyor. Buna göre alımlar Hemşire, Ebe, Sağlık Teknikeri / Sağlık Teknisyeni, Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil e Konuşma Terapisti, Perfüzyonist, Sağlık Fizikçisi kontenjanlarında yapılması bekleniyor. Detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-55000-sozlesmeli-personel-alimi-osym-tercih-h42598.html

32 Bin Sekreter Alımı Yapılacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamasında 32 bin poliklinik odası olduğunu vurguladı. Daha önce de yaptığı açıklamarda Türkiye Geneli polikliniklere sekreter alımı yapılacağını bildirmişti. Bu kapsamda 32 bin sekreter alınacak. Sekreter alımı detaylarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-2022-yili-tibbi-sekreter-alimi-sartlari-nedir-h42603.html

30 Bin İşçi Alımı İŞKUR Üzerinden:

Sözleşmeli personel dışında işçi alımı yapılacağını da bildiren Bakan alımları İŞKUR üzerinden yapacak. 30 bin İşçi alımı beklenmekte olup alımlar Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Klinik Destek Elemanı (Hastane), Şoför, Elektrikçi (Genel), İnşaat Boyacısı/Boyacı, Marangoz, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı kadrolarında yapılması bekleniyor. Detaylar için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/saglik-bakanligi-30000-isci-alimi-iskur-uzerinden-yapilacak-h42599.html

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Ne Zaman Başlayacak?

Bakanlığa atamalar için süreç yakın zamanda başlaması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı 2022 yılı sonuna kadar atamaların gerçekleşeceğini bildirdi. Bakandan da gelen duyuru ile onaylandı. Bu kapsamda ilanların parça parça yapılacağı düşünülmektedir. İlk ilanların Eylül ayı içerisinde yayımlanması bekleniyor.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim