Sağlık Bakanlığı 3000 personel alımı ne zaman yapılacak?

İstanbul ilinde yeni açılacak olan pandemi hastanelerinin personel ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik yakın zaman içerisinde 3000 işçi ile sağlıkçı alımı gerçekleştirilecek. işçi alımlarının İŞKUR üzerinden KPSS şartı aranmadan başvuru yapılması beklenirken, hemşire, ebe teknisyen sağlık teknisyeni tekniker diyetisyen fizyoterapist kadrolarındaki sağlık personeli alımlarında KPSS şartı aranması bekleniyor. Adaylar Sağlık Bakanlığının ilanları ne zaman açıklayacağını merakla bekliyorlar.

İlk olarak 3 Haziran 2020 tarihinde bilim kurulu toplantısı sonrasında bakan Fahrettin koca 32000 istihdama gerçekleştirdiklerini İstanbul ilinde yeni açılacak hastane için 3 bine yakın ilave istihdam gerçekleştirileceğini müjdesini vermişti. Gözler bu ilanları ne zaman açıklanacağını çevrilirken, kadro dağılımı belli oldu.

Kadrolarda en çok alımlar hemşire kadrosunda gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularını ÖSYM tarafından açıklanacak tercih kılavuzundaki genel ve özel başvuru şartlarına göre yapabilecekler. işin olsa sitesi olarak kılavuzların önümüzdeki günlerde açıklanarak başvuruların alınmaya başlamasını beklemekteyiz. Bu konudaki gelişmeleri anında öğrenmek için tıklayınız.

Türkiye genelindeki özel hastaneleri İŞKUR üzerinden; bilgi işlem personeli, temizlikçi,  hasta ve yaşlı bakım elemanı, hemşire sağlık memuru, gibi  branşlarda alımların e-şube portal üzerinden gerçekleştirilerek devam ediyor. Başvuru yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx