Sağlık Bakanlığı İstanbul'da yeni açılacak hastaneler e3000 personel alımı yapacak. Alımların 2020 yılı içerisinde gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Yeni bir gelişmeye göre kadro dağılımı belli olmaya başladı. Sağlık Bakanlığı'nın pandemi hastanelerine yaklaşık 3000 kişilik alımdan bir kısmı işçi alımına ayrılacak diğer kısmı ise lise Önlisans ve Lisans mezunu adayların girebileceği sağlıkçı kadroları için gerçekleştirilecek başvurularda istenilen genel şartlar şu şekilde olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların En az 18 yaşında olmaları, KPSS şartında işçi alımında herhangi bir sınav şartı istemeyecek.  Yapılacak. Kur’a dan isminin çıkması istenilecek. Diğer kadrolarındaki alımlar için 2018 ya da 2019 KPSS sınavlarına girmiş ve taban puanı almış adaylar başvuru yapabilirler. Kamu haklarından mahrum olmamak, güvenlik ve arşiv araştırmasında olumlu almak 657 sayılı devlet memurları kanununda ki belirtilen genel şartları (48. madde) taşımış olmaları gerekmektedir. Özel şartlar arasında kadronun gerektirdiği nitelik ve eğitim, tecrübe şartlarını taşıyor olmaları istenebilecektir.

3 BİN ALIMDA KADRO DAĞILIMI; 32 bin kişilik daha önceki alımlarda olduğu gibi en çok 1770 kişilik hemşire branşında,  488 kişi de Sağlık teknikeri kadrosunda 250 sürekli işçi olarak alınacak. 60 ebe, 8 psikolog, 8 sosyal çalışmacı, 8 diyetisyen ve 8 fizyoterapist kadrolarında alımının gerçekleşmesi bekleniyor başvuruya ilişkin ilanların ne zaman açıklanacağı şu an için belli değil kadrolarının açıklanmaya başlaması ile ilanlarında Haziran ya da Temmuz ayında açıklanması beklentiler arasında bulunuyor gelişmelerden anında haberdar olmak için tıklayın