Pandemi dönemi nedeniyle ülke dışında personel istihdamlarına yönelik olarak yeni ilanlar azaldı. Normalleşmeye girilmesi ile birlikte bazı ülkelerden inşaat alanlarında daha ağrılıklı olmak üzere vasıflı yada vasıfsız personel alımı ilanları açıklanmaya devam ediyor. Pek çok ülkede istihdamlar artması bekleniyor. Almanya, İsviçre, Katar bu ülkelerden bazılarıdır. Katar'da inşaat alanındaki istihdamlarda artışlar devam ediyor.

KATAR İŞÇİ ALIMI;

Türkiye ile işirliği içerisinde çalışan ve özel sektördeki eleman ihtiyacının bir kısmını ülkemizden de karşılayan katar işçi alımı nasıl başvuru yapılır sorusunu işin olsa okuyucularına aktarıyoruz. Alımların büyük bir çoğunluğu Türk inşaat şirketleri tarafından yapılacak. Adaylar buralara başvuru yaparak gerekli olan resmi işlemlerde yardımcı olmaktadır. Enyap, Demir, Anel, Ortadoğu, Gap, Sarp, Limak, Doğuş İnşaar şirketleri ile Kolin, Yüksel, Anel, Sham inşaat şirketlerine alımlar yapılacak.

ALMANYA İŞKUR ÜZERİNDEN PERSONEL ALIMI;

Çalışma Bakanlığı İŞKUR üzerinden açıklanan ilana göre Almanya'nın Koblenz kentinde Health Agency firması tarafından yapılacak olan bu alımlarda, başvuru yapan adaylar için oturma izinleri gibi tüm yasal süreci de karşılanacak. 

İLAN DETAYLARI; https://www.isinolsa.com/ozel-sektor-iskur-ilanlari/iskur-uzerinden-almanya-ya-personel-alimi-yapilacak-h34875.html

İSVİÇRE PERSONEL ALIMI;

İsviçre ülkesi de 2020 yılı itibari ile Avrupa ülkelerinden ve diğer ülkelerinden vasıflı ve vasıfsız işçi alımı yapacak. Bu alımlardan bu sene içerisinde 8 Binden fazla istihdam yapılması bekleniyor. Adaylar özel firmaların açıkladığı ilanlara başvuru yaparak yurt dışında görevlendirilmek üzere İsviçre'de iş başı yapabilecekler. Kamu kurumlarından da Dışişleri Bakanlığından açıklanan ilana göre detaylar aşağıdaki link üzerinde açıklanmıştır.

İLAN DETAYLARIhttps://www.isinolsa.com/personel-alimlari/acshb-acikladi-yurtdisina-personel-alimi-lise-mezunu-41-yas-h35657.html