Türkiye genelinde ve yurt dışı kurumlarda özel firmalara tecrübeli, tecrübesiz farklı eğitim düzeylerinde; en az okur yazar, lise mezunu ve yüksek okullardan mezun olan adaylara yönelik olarak çok sayıda personel alımı ilanları açıklanmaktadır. Bu ilanlardan bir tanesi de Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Yurtdışında çalışmak isteyen adaylar bu alıma başvuru yapabilecekler. Yaşi eğitim şartı ve diğer şartlar şu şekildedir.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Nairobi Büyükelçiliğe sekreter alımı ilanına göre  başvuru yapacak adayların T.C. vatandaşı olması gerekmektedir. Yapılacak sınav tarihi itibari ile 41 yaşından gün almış olan, eğitim şartlarında ise Milli Eğitim Bakanlığınca tanınan okullardan en az lse ve dengi mezunu olmak gerekmektedir. Kamu haklarından mahrum olmayan, yabancı dil şartlarında ise Türkçe ve İngizlizce bilmek gerekmektedir. askerlik şartlarında ise erkek adaylar için askerliğini tamamlamış olmak gerekmektedir. Başvuru tarihileri nedir?

BAŞVURU TARİHİ;

Başvurular 20 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Sözlü sınav 8 Ekim 2020 tarihinde yapılacak. Başvuruda istenilen belgeler; 

İSTENİLEN BELGELER;

Editör: TE Bilisim