T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ANKARA JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULU BAŞVURU VE SEÇME SINAVLARI KILAVUZU
 2016 Bu seçmeler ve kılavuz için belirlenmiş olan başvuru tarihi 23 mart 2016 ile 13 mayıs 2016 tarihleri arasındadır. Bu kılavuzu okumadan asla başvuru işlemi yapmayın.
Yukarıda denildiği gibi başvuru tarihleri 23 mart ile 13 mayıs 2016 tarihleri arasındadır. YGS tarihi 13 mart 2016 tarihidir. İkinci aşama seçme sınavları tarihi ise başvurular tamamen bittikten sonra internet üzerinden duyurusu yapılacaktır. Başvurular için hiç bir şekilde ücret alınmayacaktır.
Başvuru işlemleri ve başvuru işlemlerine daha detaylı bir şekilde göz atmaki isterseniz Jandarmanın internet sitesine bakabilirsiniz. Aynı şekilde duyurular ve ilanlar için jandarmanın internet sitesine bakmanız yeterli.
Telefon numarası 0312 456 36 36'dır. Mesaii saatleri içerisinde 9 ila 17.30 arasındadır. Jamyo bir yatılı okuldur, bunu kesinlikle unutmayın. Bütün jamyo öğrencileri eğer sınavı kazanırlarsa yatılı okulda kalmak zorundalar. Kredi ve yurtlar kurumuna başvuru 2 yıl boyunca geri ödemeli burs alabilirsiniz. Bu sınava ve iş ilanına sadece YGS 5 üzerinden öğrenci alınacaktır yani jamyo'nun istediği puanı YGS 5 puan türünde almak zorundasınız. Daha sonrasında yani sınavı kazanırsanız sağlık muayanesi, fiziki kabiliyet değerlendirme testi ve mülakatlara gireceksiniz. Eğer bu uygulamalı sınavlarıda geçerseniz artık Jamyo öğrencisi olarak herşeye hazırsınız demektir.
Tam Metne Ulaşmak İçin Buraya Tıklayınız.