Yükseköğretim Kurulu ihtiyaç az olduğundan dolayı her sene atama yapmakta fakat az kişiye istihdam sağlamaktadır. 2016 yılında ilk kez düzenlenecek olan Merkezi Atama kapsamında Yükseköğretim Kuruluda memur alımı yapacak. Alınacak olan memurlar şoför ve sekreter pozisyonunda istihdam edecek olup başvuru yapmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesini uğramaları gerekmektedir.

Hangi Mezunlar Başvurabilir

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan tercih kılavuzlarına bakıldığında Yükseköğretim Kurulunun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere sekreter ve şoför alımı yapacağı gözlemlenmektedir. Peki bu kadrolara kimler başvurabilir.

Şoför alımı ortaöğretim mezunlarından yapılacak olup sekreter mezunu ise adayın önlisans mezunu olması gerekmektedir.

Sekreter olabilmek için adayların iki yıllık Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı bölümlerinden birini bitirmesi gerekirken Şoför olabilmek için adayın mutlaka D sınıfı ehliyeti olması gerekmektedir.

Ek olarak D sınıfı ehliyeti olan mezunlarında tamamı başvuramıyor. İlgili kadroya başvuru yapabilmek için söz konusu personelin D sınıfı sürücü ehliyetine en az 5 senedir sahip olması gerekmektedir. Başvurular için ais.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Son başvuru tarihi 1 Temmuz 2016 olarak belirlendi