Ülkemizin en önemli kamu kurumları arasında yer almakta olan Yüksek Seçim Kurulu ihtiyaç duyuğu pozisyonlar için aralıklarla memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir. Alım ilanı Yüksek Seçim Kurulu tarafından hazırlanmakta ve kamuoyuna genel olarak Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurulmaktadır.

Uzun süredir toplu alımlar gerçekleştiremeyen Yüksek Seçim Kurulu ciddi bir atama ilanı yayımladı ve adaylar ilgili ilana yoğun rağbet gösterdi. Buna göre en çok rağbet gösterilen kadrolardan bir tanesi olan zabıt katibi ilanı içni toplam 345 kişilik memur alımı yapılıyor. Peki alım ilanına ilişkin detaylar nedir?

ARANACAK ŞARTLAR NEDİR?

Yüksek Seçim Kurulu Zabıt katibi alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İlk defa atanacak memur adayları için 657 sayılı Devlet memurları kanunun 40. maddesindeki yaş şartlarını taşımak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek ve en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartlarını taşımak zorundadırlar. Buna göre adayların 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır. Bu şartlara sahip olan adaylar başvuru yapabilmekte olup ilgili ilana müracaat edecekler arasından alınacak toplam personel sayısının 5 katı kadar aday mülakat çağrılacaktır. Peki başvurular nasıl yapılır?

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Yüksek Seçim Kurulu 345 zabıt katibi alımı yapıyor. Peki başvurular nasıl yapılır? Buna göre adayların 16 Mart 2018 tarihine kadar www.ysk.gov.tr linkine girerek başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurması ve elektronik ortamdan başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Aranacak şartların tüm detayı ve resmi ilan aşağıdadır.

RESMİ BİLDİRİ BURADA