Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere aralıklarla memur ve personel alımı gerçekleştirmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM memur alımı ilanları yayımlanan ilanlar ile kamuoyuna duyurulmaktadır.

Buna göre geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan ilan da Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'nin 40 kişilik memur alımı yapacağı belirtilmişti. Ancak alımlar kurs ile yapılacak yani Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 40 memur alımı için kurs düzenleyecek, adaylar kursa girecek ve kurs sonucunda TBMM bünyesinde görev yapacaktır. Peki başvuru şartları ile diğer detaylar nedir?

İLAN DETAYLARI NEDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tarafından geçtiğimiz haftalarda memur ve personel alımı ilanı yayımlandı. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM açacağı kursa müracaatları alıyor ve kurs sonucunda toplam 40 memur alımı gerçekleştirecektir. Adaylardan özel olarak, dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yırtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P1, P2, P3, P4, P18, P23, P28, P29, P38 veya P43 puan türlerinden en az birinden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır. Yine adayın 30 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 40 kişilik memur alımı yapıyor. Başvurular halen devam etmekte olup adayların kesin müracaatlarını 5 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmesi gerekmektedir. Müracaatlar https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi adresinden yapılmaktadır.

İlanın Tam Metni