Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM yıllara göre açık pozisyonları için uygun görülen sayı kadar memur ve personel alımları gerçekleştirilmektedir. Alım ilanları Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tarafından hazırlanarak kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile duyurular yapılmaktadır.

Buna göre geçtiğimiz haftalarda Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tarafından kamuoyuna 40 memur alımı ilanı yayımlandı ve memur alımı başvuruları başladı. Adaylar halen müracaatlarını gerçekleştirebilmektedir. Peki Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM 40 memur alımı detayları nedir, hangi pozisyonlara alımlar yapılacak ve detaylar nedir?

İLAN DETAYLARI NEDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tarafından geçtiğimiz haftalarda memur ve personel alımı ilanı yayımlandı. Buna göre Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM açacağı kursa müracaatları alıyor ve kurs sonucunda toplam 40 memur alımı gerçekleştirecektir. Adaylardan özel olarak, dört yıllık eğitim veren fakültelerin Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yırtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P1, P2, P3, P4, P18, P23, P28, P29, P38 veya P43 puan türlerinden en az birinden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır. Yine adayın 30 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM tarafından kamuoyuna ilan yayımlandı ve 40 memur alımı başvuru süreci başladı halen devam ediyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? Adayların kesin kayıtlarını 5 Şubat 2018 tarihine kadar https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi linki aracılığı ile gerçekleştirebilecektir.

İlanın Tam Metni