Yıllardır personel alımı yapmayan Tarım Bakanlığına yönelik süreç meclis gündemine taşınacak, burada yanıt alınmaya çalışılacaktı. Vekil tarafından meclis gündemine taşınan konuyla alakalı Bakan tarafından açıklama yapılması bekleniyordu. Binlerce aday için yıllardır alım yapmayan Tarım Bakanlığı' nın memur alım ilanı yayımlayacağı yönünde bir açıklamayı duymak isteyen adaylar, hayal kırıklığına uğradılar. Meclise taşınan konuya ilişkin Bakan tarafından önemli açıklamalar yapıldı ancak müjdeli haber gelmedi. Tarım Bakanlığı bünyesine memur alım sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli " Son cümle de, değerli milletvekilleri, kapatmadan önce atamalarla ilgili olsun. Atamalarla ilgili de bakın, 2 bakanlık birleşti. Biz buradan bir sinerji de bekliyoruz, organizasyon yapımız da önümüzdeki tahmin ediyorum birkaç ay içerisinde belli olacak. Bu belli olmanın akabinde biz norm kadro çalışmasını da bitirmiş olacağız. Bugün itibarıyla ben yani devletin bir koltuğunda arkadaşınız olarak devletin haklarını sonuna kadar muhafaza ederim. İhtiyaç varsa sonuna kadar arkasında olurum. Bu organizasyon yapısını yıl sonuna kadar, norm kadro çalışmasını da 2019 yılı 2'nci çeyreğe kadar tamamlamayı hedefliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Memur alımına yönelik çıkarılacak sonuç şöyle; eğer 2018 yılı içerisinde ek atama izni çıkmazsa, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bu alım bütçe açısından onanmazsa, 2018 yılı içerisinde bir personel alımı gözükmüyor. Normal şartlarda en erken personel alım sürecinin Tarım Bakanlığı bünyesine yönelik olarak 2019 yılı ikinci çeyreğinde yapılabileceği ifade ediliyor.

Yıllardır alım yapılmıyor

Tarım Bakanlığı bünyesine ciddi miktarlarda uzun sürelerdir alım yapılmıyor ve binlerce kişi tarafından bakanlık bünyesine bu alımların yapılması bekleniyordu. Bakan Pakdemirli' nin açıklamalarından sonra umutlar yine kayboldu ve en erken süreç 2019 yılı ikinci çeyreğine çekildi. Bakan Pakdemirlinin bu açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce ek atama izni çıkıp, 2018 yılı içerisinde bir memur personel alımı haberini görür müyüz? 2019 yılı ikinci çeyreğinde bu alımların yapılacağını düşünüyor musunuz? Yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi aktarabilirsiniz...