Sayıştay Başkanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaya devam ediyor. Yıl içerisinde pek çok kez bildiri yayınlayarak farklı pozisyonlarda çalışmak üzere personel alımı yapacağını yayınlayan Başkanlık yeni yayınladığı bildiri ile çok sayıda denetçi yardımcısı alımı yapacağını duyurdu.

Kaç Kişi Alınacak?

Sayıştay Başkanlığı yayınladığı bildiri ile denetçi yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Peki toplam da kaç personel alımı yapılacak? Yayınlanan bildiri incelendiğinde 45 denetçi yardımcısı alımı yapılacağı görülmektedir. Alınacak olan personeller yazılı ve sözlü sınavlara tabii tutulacak olup tüm aşamaları başarı ile geçenler Sayıştay Başkanlığında çalışmaya başlayacak.

Sınav Tarihi Ne Zaman?

Sayıştay Başkanlığı alınacak olan personel sayısını 45 olarak belirttiği gibi adayların ne zaman sınava gireceğini de duyurdu. Buna göre sınav 30 Ekim 2016 tarihinde yapılacak olup söz konusu sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek.

Kimler Başvurabilir

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel nitelikleri taşıyor olmak
35 yaşını doldurmamış olmak
Sağlık engeli bulunmamak
Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak
Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda belirtilmiş olan link aracılığı ile söz konusu sınav için müracaatlarını yapabilecek. Aynı zamanda internet ortamında yapmak istemeyen adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi müracaatlar yerleri aracılığı ile de başvurularını yapabilir.

https://ais.osym.aov.tr