Yayımlanmış olan ilanlara göre Bakanlıklar binlerce memur personel alımı yapacaklar. Söz konusu alım yapacak olan bakanlıklar ise, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığıdır. Bu iki bakanlık farklı pozisyonlar için alım yapacak ve yayımlamış oldukları ilanlarda başvuru şartlarını ve başvuru tarihlerini belirrttiler. 

Yayımlanan ilanlara göre, Adalet Bakanlığı 1600 kişilik boş kadro ile ve Sağlık Bakanlığı 1527 kişilik boş kadro ile toplamda 3 bin 217 kişilik alım yapacaklar. Alım yapılacak olan pozisyonlar ise, Başasistan, Adli Yargı Hakim ve Savcı Adayı, Avukat ve İdari Yargı Hakim adayıdır.

ADAYLARDAN ARANACAK GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Adayların söz konusu olan ilanlara başvuru yapabilmeleri için 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartlara göre, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler arayacaktır. Ayrıca adaylardna bu kapsamda Kamu Personeli Seçme Sınavı Şartı aranmayacaktır. İlgili ilanların detaylarına ve başvuru bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

SAĞLIK BAKANLIĞI: 

Sağlık Bakanlığı bünyesine toplamda 1527 kişlik boşluk ile Başasistan alımı yapacağını belirtti. Buna göre adaylardan yukarıdakilere ek olarak, Başvuru tarihi itibari ile Devlet Hizmetleri yükümlülüğü tamamlamaya en az 180 güden az kalmış olmak, YDS den Almanca, ingilizce ve Fransızca dillerinden en az 60 almış olmak ve Bilimsel çalışma bakımından Türk Tıp Diziminde kayıtlı dergilerde yayımlanmış en az 3 orjinal makalesi bulunmak, SCI , SCI-E , SSCI  veya AHCI indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış birinci isim en az bir orijinal araştırma makalesi bulunmak, SCI , SCI-E , SSCI  veya AHCI indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış ikisi orijinal araştırma makalesi olmak üzere en az üç yayını bulunmak gibi nitelikler aranır.

Başvurular ise en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular belirtilen belgeler tamamladıktan sonra 2 (iki) adet USB taşıyıcıya (belleklerde oluşabilecek hasar göz önüne alınarak) yüklenip Başvuru Dilekçesi ekinde zarf içine konularak şahsen veya kargo yolu ile yapılacaktır. yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.

ADALET BAKANLIĞI:

Adalet Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için toplamda 1600 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtti. Buna göre Adalet Bakanlığı 1000 Adli yargı ve Savcı adayı, 500 Avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı ve 100 idari yargı hakim adayı olmak üzere toplamda 1600 kişi alacak.

Adaylardan yukarıdaki niteliklere ek olarak ise, İlgili pozisyonlara yakışmayacak şekilde bir davranışta bulunmamış olmak, Avukat pozisyonu için ise Ocak ayı itibari ile 45 yaşını doldurmamış olmak ve Avukatlık mesleğini en az 3 yıl fiilen yapmış olmak, Adli yargı - Avukatlık adli yargı adayları için, Hukuk fakültesinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve onaylı olan Yurtdışı veya yurtiçi yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları ve Adli Yargı hakim ve Savcı adayı pozisyonları için yapılacak sınavın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından büyük olmamak şarttır.

Başvurular ise 01 Kasım 2018 tarihinde başlayacak olup en geç 08 Kasım 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı resmi internet sayfası olan https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacaktır.  İlan hakkında daha detaylı bilgi almak ve ilana başvuru yapmak için Buraya Tıklayınız.

YAYIMLANAN İLANLARI TAKİP ETME:

Yayımlnacak yeni bakanlıkların ilanlarını takip etmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek yayımlanacak yeni bakanlık ilanlarından haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.