Radyo ve Televizyon üst Kurulu RTÜK uzman yardımcısı alımı yapacak.

Yeni açıklanan ilana göre RTÜK 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları taşıyan ve ilgili personel alım hükümlerine uygun olan adaylar arasından 60 memur alımı yapılacak.

RTÜK 60 UZMAN YARDIMCISI ALIMI;

11 farklı alanda yapılacak alımlarda eğitim düzeyine göre kontenjanlar açıklandı. Buna göre Hukuk alanında 20 kişi, Maliye alanında 3 kişi, İktisat alanında 3 kişi, İşletme alanında 2 kişi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde mezun 2 kişi, Sosyoloji 2, Psikoloji 2 kişi, Tarih 1 kişi, İletişim 5 kişi, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunları arasından 8 kişi, Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden mezun olan 10 kişi İstatistik bölümünden mezun olan 2 kişi olmak üzere toplamda 60 kişi alınacak. Adayların ilgili 2017 ve 2018 KPSS puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak gerekecek.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların yazılı sınava katılabilmeleri için gerekli olan başvuru koşulları belli oldu. Buna göre 657 sayılı DMK 48. maddedeki şartları taşımak. Dört yıllık belirtilen fakültelerden ve bölümlerden mezun olmak yurt dışı okullardan mezun olanlar için denkliği bulunmak, 2017 ve 2018 KPSS puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce, , Fransızca, Rusça, Arapça ve Almanca dillerinden asgari olarak D ve üzeri dil puanı almak, RTÜK tarafından yapılan başvuru sonuçlarında kadro sayısının dört katı kadar aday arasında bulunmak

BAŞVURU TARİHLERİ

Adaylar başvurular için 7 ocak 2019 tarihinden itibaren RTUK resmi internet sitesi üzerinde bulunan başvuru formunu el yazısı ile doldurmak ve çıktısını alarak imzalamak özgeçmiş, hedefleri, beklentileri, yazarak istenilen belgeler ile birlikte Çankaya/ANKARA adresinde bulunan RTÜK'e son başvuru tarihi olan 18 Ocak 2019 tarihine kadar ulaştırmak gerekmektedir.

Sınava katılacak adayların listesi sınav tarihinden en az bir hafta önce resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. Yazılı sınav ise, 04 Şubat 2019 tarihinde RTÜK'te yapılacak.

İlan detayları için tıklayın

Diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA