Orman Genel Müdürlüğü her sene merkezi yerleştirme atamaları ile memur alımı yapıyor olsa da adaylar söz konusu kurumun oldukça az alım yaptığını belirtmektedir. İhtiyaçlar ve boş kadro sayısına göre alım yapan Orman Genel Müdürlüğü yıl içerisinde de personel alımları gerçekleştirmektedir. Söz konusu kurumdan yayımlanan bildiri ile kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere büro personeli ile tekniker alımı yapılacağı duyuruldu. Peki bu kadrolar için kimler başvuru yapabilir, ne gibi detaylar aranıyor. İşte tüm detaylar.

Kimler Başvurabilir

Orman Genel Müdürlüğü kendi bünyelerinde sözleşmeli statüsünde istihdam etmek üzere büro personeli ve tekniker alımı yapacağını duyurdu. Peki söz konusu kadrolar için başvuru yapacak olan adayların hangi şartları yerine getirmiş olması ve hangi niteliklere sahip olması gerekmektedir.

657 Sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak
30 yaşından gün almamış olmak
Erkek adaylar için askerlik sıkıntısı olmamak veya tecilli olmak
Gerekli bölümlerden mezun olmak (aşağıda ayrıntı sunuldu)

Buna göre Orman Genel Müdürlüğü 1 adet tekniker alımı yapacak söz konusu kadroya başvurabilmek için adayların İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi programlarının birinden mezun olası gerekiyor.
Yine OGM 16 adet büro personeli alımı yapacak. Bu kadrolara başvurmak içi adayların; Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programları veya Adalet önlisans programından veya Adalet Yüksekokulundan mezun olması gerekiyor.

Başvuru yapacak olan adaylar 13 Ekim 2016 tarihinden - 18 Ekim 2016 tarihine kadar aşağıda ki link aracılığı ile başvuru yapması gerekmektedir.

http://basvur.ogm.gov.tr/hizmetenvanteri/