Kamuya memur alım süreçlerinde adaylarda aranan öncelikli koşul genelde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının bulunmasıdır. Bu puanlar, adayların katıldıkları eğitim düzeyi üzerinden uygulanan sınavlarla belirlenmektedir. Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans olmak üzere KPSS puanları temelde 3 e ayrılır şeklinde özetlemek mümkündür. Sınavlarda adaylar kendi eğitim düzeylerindeki adaylarla rekabet içerisindedir ve yayımlanan ilanlara başvurular da bu puanlar üzerinden gerçekleştirilir. KPSS puanı 55 ve üzeri olan adaylar genellikle memur alım ilanlarına başvuru yapabilirler. Yayımlanan bu ilanlarda adaylarda aranan şartlar ve detaylarda mutlaka belirtilmiş olur.

Sınavlar, fiziki yeterlilik testleri, sözlü mülakatlar ya da yetenek sınavları uygulanır

Nasıl memur olunur sorusuna verilecek en iyi cevaplardan birisi şüphesiz yüksek KPSS puanının olması denilebilir ancak tek yanıt bu değildir. Memur olabilmek için başvuru yapılan pozisyona göre sözlü mülakatlardan da başarılı olarak ayrılmak gerekir. Yani aşamalarıyla sıralayacak olursak, yetenek sınavı yapılacaksa bu yetenek sınavında rakiplerin önüne geçmek, sonuncu aşamada sözlü mülakatlara kalabilmek olarak yanıt vermemiz yerinde olacaktır. KPSS puanının dışında bu aşamalar önemli noktalar olarak karşımıza çıkar.

Memur olmak için yapılması gerekenler

Kamu personeli halk arasındaki söylenişiyle memur olabilmek için adayların öncelikli olarak ilanları takip etmesi gereklidir. İlanlara başvuruda bulunmak, başvuru şartlarını taşımak ve mesleki açıdan yeterli görülerek kamuda göreve başlayabilmek için tüm bu süreçlerin etkin olarak yürütülmesi gereklidir. Kamuya yapılan memur alımlarını takip etmek için isinolsa.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz, eğer ilanlar hakkında anlık olarak bilgilendirilmek isterseniz tüm memur alımlarını cep telefonunuza bildirim olarak ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz. Uygulamalarımızı indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz...

iOS: Tıklayın

Android: Tıklayın