Ülkemizde bulunan bir çok Belediye Başkanlığı he geçen gün yeni bir zabıta memuru alım ilanı yayımlamakta. Yayımlanan ilanlara göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranmakta ve adaylar bu nitelikleri taşımaları dahilinde başvuruları geçerli sayılmaktadır. Buna göre farklı belediyeler çok sayıda Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu zabıta memuru alımı yapıyorlar.

HANGİ BELEDİYELER ZABITA MEMURU ALIYOR?

Yayımlanmış olan ilanlara göre, Fatih Belediyesi Başkanlğı, Enez Belediye Başkanlığı, Orhaneli Belediyesi, Ümraniye Belediyes zabıta memuru alımı yapacak. Buna göre alımlar farklı niteliklerde ve sınıflarda olmak üzere, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar için kadrolar oluşturuldu.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Belediyeler alımını yapacakları Zabıta Memur uadaylarından bazı genel ve özel nitelik arayacak olup, Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacaktır.

Buna göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi genel nitelikler aranacak.

Adaylardan özel olarak ise, Daha önce çalıştıkları Kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin suçu almamış olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı, yaş Şartı ve Sağlık şartı gibi nitelikler aranacak.

KPSS şartı:

Söz konusu alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar için geçerli olup, Buna göre, Ön Lisans ve Lise mezunlar ıiçin 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları iiçin KPSSP94 ve Ön Lisans mezunları için ise KPSSP93 puan türünden puan almış olmak ve Lisans mezunları için ise 2018 yılında yapılan Sınavdan KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

Yaş Şartı:

Adayların başvuru yapavilmeleri için, Belediyeler tarafındna yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak şartı aranacak.

Sağlık Şartı:

Adaylarda bu yönde, tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar Zabıta Memuru alım ilanlarına başvurularını belediyenin belirlediği tarih aralığında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre Başvrular istenen belgeler ile birlikte şahsen belediyelerin İnsan kaynakları birimine veya Yazı İşleri Müdürlüğüne yapılacaktır.

Söz konusu Zabıt Memuru alım ilanlarına ulaşmak için Buraya Taıklayınız.