Az önce Polis Akademisi başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 7 bin bekçi alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan ve resmi ilanın 8 Haziran 2018 tarihinde yayımlanacağı hakkında bilgileri sizlere sunmuştuk. Son dakika olarak yapılan duyuruya göre kamuya farklı illerde 7 bin kişilik Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak. Adaylardan en az lise mezunu olmak ve diğer özel şartlar aranacak olup, bu şartları taşıyan adayarın başvuruları kabul edilecektir. Ayrıca adaylardan bu yönde kamu personeli seçme sınavı şartı aranmayacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvur uşartlarını taşımak zorundadırlar. 7 Bin bekçi alım ilanına erkek adaylar başvuru yapacak olup adaylardan, En az lise mezunu olmak, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Askerliğini yapmış olmak, Beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak, Silah taşımasına veya görev yapmasına engel olacak bir durum olmamak, Sağlık yönetmeliği tarafından belirtilen sağlık şartlarını taşımak, Kötü şöhretli olarak tanınmamak, Alkol uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebi ile tedavi görmemiş ve görmüyor olmak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sponuç almak şatları aranacaktır.

BAŞVURU EKRANI VE BAŞVURU TARİHLERİ:

7 Bin bekçi alım ilanının yayımlanması ile birlikte başvurular başladı ve ad aylar başvurularını en geç 22 Haziran 2018 tarihine kadar saat 17:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

Aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantılar sayesinde başvuru kılavuzuna ve başvuru ekranına ulaşabilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu

Başvuru Ekranı