Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde uzunca bir süredir yeterli sayıda personel alımı yapılmayan Tarım Bakanlığından bahsetmiş ve CHP vekilince konunun meclise taşındığına değinmiştik. Memur alımı noktasında çeşitli sözlerin verildiği ve 10 bin 500 memur alımının Tarım Bakanlığına yapılacağı yönünde eski Tarım Bakanı tarafından kamuoyuna aktarılan açıklamaları da sizlere ulaştırmıştık. Yaptığımız bu haber detayında da aktardığımız üzere yakın bir zaman içerisinde meclise taşınan konuya yönelik net bir açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığına 8499 kadro ihdası

Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren kadro ihdası, Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı bekleyenleri sevindirdi. Özellikle lise mezunu adayların çok sevineceği ve hatrı sayılır düzeyde kadronun açıldığı ihdas kararında, yakın zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine 8499 memur alımının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

35 bin polis alımı hakkındaki süreç

Yaptığımız haberlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ nun açıklamalarına değinmiş, yakın zamanda yapılması planlanan 35 bin polis alımına dair detayları aktarmıştık. Bu haberlerimizde birçok aday tarafından dile getirilen yaş şartları başta olmak üzere uygulanan diğer şartlarda bazı iyileştirmelerin beklendiğini, bu beklentileri olan adayların çokluğunu gündeme taşımaya çalışmıştık. Kısa bir süre sonra sonra bu noktada da personel alımı yapılacağı öngörülüyor.

Kamuya memur alımları 2019 yılında yapılabilir

Tüm açıklamalardan ve gelişmelerden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda öngörü olarak bir tarih belirtecek olursak; kamuya memur alımı noktasındaki sürecin 2019 yılı başları veya Aralık ayının sonlarına doğru olabileceği yönünde yorumlayabiliriz. Tüm memur alımı haberleri ve bilgilendirmeleri isinolsa.com sitemiz üzerinden sizlere ulaştırılacaktır. Süreçlerden haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS: TIKLAYIN
Android: TIKLAYIN