Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı gerçekleştiriyor. Nisan ayında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için, farklı pozisyonlarda toplamda 16 kişilik kadro ile alım yapıyor. Başvuruların 24 Nisan 2018 tarihi ile başlaması ile artık sona ermektedir. Hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar bir an önce başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir.

Söz konusu ilan ile Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli personel pozisyonunda Açıktan temin yolu ile 2 Erkek veya Bayan Pilot Temini ve 14 Erkek veya bayan Bilişim personeli olmak üzere toplamda 16 kişi alacak. Adayların bu pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gereklidir. Ayroca adayların puan durumu esas alınacak.Başvuru işlemini yapan adaylar 22 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanacak duyuru ile kimlerin sınava katılacağı belirtilecektir. Sonrasında ise uygulamalı Meslek Bilgisi veya Mülakat sınavı 04 ile 13 Haziran 2018 tarihlerinde sınava katılacaklardır.

ADAYLARDAN ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Jandarma Genel Komutanlığı alımını yapacağı boş pozisyonlar için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir kamu kurumunda memur kanuna göre çalışmıyor olmak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı başvurularında son güne gelindi. 24 Nisan 2018 tarihinde başlayan başvurular 10 Mayıs 2018 tarihinde saat 17:00 da sona erecektir. Buna göre başvurular, sadece www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Özel şartlara ve diğer detaylara ulaşmak için ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni