Son dönemlerde ilgi gören ve çok sayıda başvuru alan hasta danışmanı, hasta kayıt kabul personeli gibi kadrolara, İŞKUR üzerinden başvurular alınmaya başladı. Türkiye geneli çok sayıda işletme tarafından yayımlanan bu ilanlarda; belirtilen ilan şartlarını taşıyan adayların başvuruları İŞKUR üzerinden online olarak alınıyor ve değerlendirme sürecine tabi tutuluyor. İlan şartlarına uygun olduğu düşünülen adayların, işletme veya kuruluş tarafından değerlendirmeleri tamamlanarak göreve başlama çağrısı yapılıyor.

HASTA KAYIT KABUL MEMURU İLANLARINA BAŞVURU ŞARTLARI

Yayımlanan bu ilanlara başvuru yapacak kadın veya erkek adayların taşıması gereken temel şartlar; kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık problemi bulunmamak, takım çalışmasına yatkın olmak, iletişim becerisi gelişmiş olmak, kendisine verilecek görevleri zamanında yerine getirebilecek olmak, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış olmak, yüz kızartıcı bir suç nedeniyle hüküm giymemiş olmak, kamu kurumlarında görev yapmaktayken disiplinsizlik suçu nedeniyle görevinden uzaklaştırılmamış olmak, eğitim ve yaş şartlarını taşımak şartlarının yanı sıra, belirtilen ek niteliklere uygun olmak şeklinde de özetlenebilmektedir. Bu nitelikler genellikle bilgisayar kullanımını bilmek, MS-Office programlarını iyi derecede kullanabiliyor olmak ve problem çözme becerisi gelişmiş olmak şeklinde duyurulmaktadır.

İlanlara başvuru yapmak için açık iş ilanları sayfasını ziyaret edip, meslek arama bölümüne hasta kelimesinin yazılması yeterli olacaktır. Kısa bir süre beklemenin ardından ilgili seçenekler açılacak ve pozisyonlar seçilebilir hale gelecektir. Seçiminizi yapıktan sonra ara tuşuna basarak, tüm Türkiye geneli hasta kayıt kabul memuru ve danışmanı alımlarına ulaşabilirsiniz.