İŞKUR üzerinde çok sayıda özel işletme ve kuruma yönelik personel alımları yapılmaya devam ediliyor. Yayımlanan 50 bin kişilik personel alım ilanı bulunurken, İŞKUR resmi web adresi üzerindeki istatistikler de göz doldurmaya devam ediyor. İŞKUR anasayfası üzerinde karşımıza çıkan istatistikler, İŞKUR' un işe yerleştirme rakamlarına yönelik önemli bilgiler sunuyor. Bu bilgilere kısaca göz atacak olursak; 2018 yılı itibariyle 1 milyon kişiyi işe yerleştirdiği görülüyor. 10 yıllık toplamda ise 7.5 milyon kişinin istihdam edildiği görülmektedir.

İŞKUR Ekim dönemi istihdam istatistikleri

2018 Ekim - Ocak ayları arasında toplam işe yerleştirme rakamı 991.407 kişi olarak aktarılırken, geçen yılın aynı döneminde bu rakamın 907. 969 kişi olduğu gözler önüne seriliyor. Yaklaşık olarak % 10 oranında bir artış istihdam oranlarında İŞKUR çalışmalarında sağlanmış durumda. Kadının iş gücündeki yerine yönelik ciddi çalışmaları bulunan İŞKUR' un bu verilere göre, kadınların 2018 Ocak - Ekim döneminde 342.018 kişilik istihdam elde ettikleri, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın 302.718 kişi olduğu aktarılıyor. Yine burada da % 13 gibi bir artış yaşanmış ve kadınlar iş gücüne yüksek bir artışla kazandırılmıştır.

İstatistikleri yukarıda görüldüğü gibi olan ve gerçekten ülkemizde istihdam oranlarının artmasında ve personel alımı süreçlerinin yönetilmesi, duyurulması noktasında ciddi bir önemi bulunan İŞKUR aracılığıyla halen 50 bin personel alımı yapılmaya devam ediliyor. Bu personel alımlarında onbinlerce farklı kadro imkanı için, Türkiye' nin her yerinden memur personel alım ilanları yayımlanmış durumdadır. Yayımlanan ilanlara erişmek ve detaylara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. İŞKUR memur personel alımlarından haberdar olmak, başvuruları gerçekleştirmek ve önemli bilgilendirmeleri kaçırmamak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız...

iOS: Tıklayınız

Android: Tıklayınız

Tüm ilanlara erişmek için TIKLAYINIZ