Devlet Personel başkanlığı tarafından 02 Ocak 2018 tarihli yayımlanan ilana göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliği için 30 Memur Personel Alımı yapacak. Alım kadroları farklı pozisyonlarda yapılacak olup, adaylardan aranan özel şartlarda farklıdır. Ayrıca adaylara bu yönde kadrosuna göre Giriş Sınavıda yapılacaktır. Adayların bu sınava katılabilmeleri için ise ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gerekmektedir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Enerji Bakanlığı bünyesine toplamda 30 memur alımı yapacağını belirtti. Başvurular henüz başlamadı ancak ilerleyen günlerde başvurular başlayacaktır. Başvuru bilgileri hakında aşağıdan bilgi alabilirsiniz. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 30 kişilik boş kadro ile 20 Uzman Yardımcısı ve 10 Avukat alımı yapacak.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Adaylardan genel olarak her iki kadro içinde, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak ve 35 yaşın doldurmamış olmak şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Avukatlık kadrosu için adaylardan, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSS B Grubu puan durumuna göre KPSP3 puan türünden en az 75 puan almış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak ve Hukuk fakültelerinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

Uzman Yardımcılığı kadrosu için adaylardan, 2017 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından A grubu puan durumuna göre KPSSP1, KPSSP2 veya KPSSP7 puan tülerinden en az 75 puan almış olmak ve En az dört yıllık eğitim veren ilgili fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuiş olmak şartları aranmaktadır. Alım yapılacak ilgili alanlara ulaşmak için ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Her iki kadro içinde başvurular 22 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve adaylar başvuru şartlarına göre en geç 02 Şubat 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvurular, başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır. Daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Enerji Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alımı

Enerji Bakanlığı Avukat Alımı