Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan bakanlıklar personel alım ilanları yayınlamaya devam ediyor. Bilindiği gibi genel olarak alımlar Merkezi Atama ile yapılsa da kamudan ihraç edilen personel sayısı oldukça fazla olduğu için açıktan atama yöntemleri ile yeni atamalar yıl içerisinde gerçekleşmektedir. Şu anda pek çok kadroya müracaatlar en az lise mezunu olarak gerçekleşmekte olup adaylar sözlü mülakatlara tabii tutulmakta ve mülakatlardan başarılı olan adaylar iş başı yapmaktadır. Peki aktif olarak hangi bakanlıklar personel alımı yapıyor.

İçişleri Bakanlığı Binlere Personel Alacak

İçişleri Bakanlığı yakın Emniyet Genel Müdürlüğü için 10 bin özel harekat polisi alımı yapacak. Bu alımlarda adayların en az lise mezunu olması gerekiyor ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmamaktadır. Henüz başvurular başlamasa da kısa süre içerisinde başvuruların başlaması beklenmektedir. Yine yeni yayınlanan bildirielr ile Jandarma Uzman Erbaş alımı yapmaya başladı. Bilindiği gibi Jandarma'da İçişleri Bakanlığına bağlandı.

Adalet Bakanlığı Personel Alacak

Adalet Bakanlığı da kendi bünyelerinde personel alımı yapmak için bildiriler yayınlamaya devam ediyor. Buna göre Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz Koruma Memuru alımı yapacağı gibi şoför, aşçı, memur gibi kadrolar içinde alımlar gerçekleşmektedir. Başvuru yapmak için aşağıda ki bağlantıyı takip ederek uygun ilanı inceleyiniz.

https://www.isinolsa.com/?m=arama&q=adalet+bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1&auth=61e32935fa3a634b037fda7db8ae17950f3e5696