Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi tarafından yayımlanan ilana göre DİB kendi bünyesine 55 uzman yardımcı alacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın devamında 55 Uzman yardımcısı alımlarına yapılacak olan başvurular için adayların en az 60 KPSS puanının bulunması gerektiği bildirildi.

UZMAN YARDIMCISI ALIM için POZİSYON DETAYLARI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre ilk olarak Diyanet Başkanlığı kendi bünyesinde çalıştırmak üzere 30 Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı pozisyonuna alım yapacağını açıkladı. Yapılacak Diyanet İşleri ile ilgili Uzman Yardımcısı için adayların 4 yıllık dini yükseköğretim mezunu olması gerektiğini açıkladı. Yayımlanan bu ilanın dışında DİB kurumu içerisinde görev alabilecek 6 kadro için ise Hukuk Fakültesi mezunu adaylarında başvurularının değerlendireceği açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından diğer bir ilan ise Genel olarak kurum bünyesinde çalışabilecek uzman yardımcısı adaylarını ilgilendirirken bu pozisyon için ise 25 personel alımının yapılacağı açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan başvurular için en az lisans düzeyinde dört yıllık dini eğitim almış yükseköğretim mezunu adayların başvurularının değerlendirileceği bildirildi.

BAŞVURU YAPACAK KİŞİLER İÇİN GENEL ŞARTLAR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan genel şartlara göre adaylar " sınavın yapılacağı ilk günden itibaren 35 yaşını doldurmamış olmak, 2017 veya 2018 senelerinde girmiş oldukları KPSS sınavından en az 60 puan almak, daha önceden girmiş oldukları Diyanet İşleri Başkanlığı sınavlarında 2 defa başarısız olmamak, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetmenliğinde 5'inci maddesinin (b) bendinde yer alan ortak niltelik şartını taşıyor olmak" adaylardan istenilen genel şartlar olarak açıklandı.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan her iki başvuru süreci de 3 Ekim 2018 tarihinde başlayarak 17 Ekim 2018 tarihinde sona ereceği açıklandı. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, başvuru tarihleri arasında öncelikle  Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden e-başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını onaylatmak üzere istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne mesai saatleri içerisinde  şahsen müracaat edeceklerdir.