Devlet Personel Başkanlığı tarafından 28 Mart 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere taşra teşkilatında boş bulunan 70 kişilik bş kadro ile İlçe Müftüsü alımı yapacağını belirtti. Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde yazılı ve sözlü sınav yapılacak olup bu sınav sonucunda adayların kadro giriş işelmleri gerçekleşecektir. Adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgileri şöyledir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı alımını yapacağı ilçe müftüsü adaylarından, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki belirtilen şartları taşımak, En az dört yıllık dini eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, İlçe müftüsü pozisyonunda Müketesebi bulunmamak, Erkek olmak, 657 sayılı kanuna göre Başkanlık teşkilatında hala çalışıyor olmak, Sınav başvurularının bitiş tarihi itibari ile kamu kurum ve kuruluşlarında 5 yıl görev yapmış olmak, İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar ilanın yayımlanması ile birlikte ( 28 Mart 2018 ) başvurularına başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 11 Nisan 2018 tarihi saat 16:30 a kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, DİBBYS (İKYS) sorumluları tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı DİBBYS programı üzerinden alınacaktır. İlanın tam metnini inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.