Devlet Personel Başkanlığı açıkladı. Dışişleri Bakanlığına en fazla 41 ve 46 yaşından büyük olmayan adaylar alınacak.

Dışişleri Bakanlığına bağlı Büyük elçilerin sekreter kadrosundaki personel eksikliğinin giderilmesi için açıklanan alımlarda lise mezunu olmak yeterli olacak. Ayrıca KPSS puan şartı da aranmayacak.

Geçtiğimiz günlerde ilan edilen sekreter ve diğer kadrolardaki alımlarda hangi büyükelçiliklere istihdamlar yapılacak adayların bilgisine sunuyoruz. Buna göre Üsküp, Stokholm, Bükreş, Bern, Nuakşot, Vaşington Büyükelçilerinde alım yapılacak.

KPSS ŞARTI OLMADAN LİSE MEZUNU ALIMLAR YAPILACAK!

Adayların başvuruların genelinde T.C. vatandaşı olmaları, sınav tarihi itibari ile 41/46 yaşından gün almamış olmaları, en az lise mezunu olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, erkek adayların askerlik şartını taşıması, bilgisayar bilgisinin olması, İstenilen yabancı dilleri bilmeleri, görev yapacakları ülkelerde sağlık şartlarını taşımaları istenilecek.

Vaşington Büyükelçiliği’ne alımlarda 5 Şubat 2019 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Nuakşot Büyükelçiliğine başvurular ise 15 Ocak 2019 Salı gününe kadar devam edecek. Bern Büyükelçiliğine yapılacak sekreter alımında ise son başvuru 18 Ocak 2019 Cuma günü olarak açıklandı.

Bern Büyükelçiliği
Nuakşot Büyükelçiliği
Vaşington Büyükelçiliği

İŞİN OLSA