Ülkemizde aralıklarla memur alımları gerçekleştirmekte olan Dışişleri Bakanlığı genel olarak atamalarında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aramaması ile gündeme gelmekte olup geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yeni bir ilan yayımladı.

Yayımlanan yeni ilan ile Dışişleri Bakanlığının farklı pozisyonlarda görev yapmak üzere toplam 17 memur alımı yapılacağı öğrenilmiş olup adaylara 21 bin TL'ye kadar maaş verileceğinin öğrenilmesi ile pek çok aday bu ilana yoğun rağbet gösterdi. Normal şartlarda başvurular 22 Mayısta bitecekti ancak sistemdeki kesilmelerden dolayı başvuru tarihi 29 Mayıs'a kadar uzatıldı. Peki alınacak pozisyonlar nelerdir ve adaylar nasıl başvuru yapabilir?

ALINACAK POZİSYONLAR NELERDİR?

Dışişleri Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 17 memur alımı ilanı yayımladı. Peki hangi pozisyonlar için alımlar yapılacak? Buna göre Kıdemli Yazılım Geliştirici 1 kişi, Kıdemli Ağ Yöneticisi 1 kişi, Yazılım Geliştirici 1 kişi, Sistem Uzmanı 1 kişi, Yazılım Geliştirici 6 kişi, Sistem Uzmanı 4 kişi, Sistem Güvenlik Uzmanı 3 kişi olmak üzere toplam 17 memur alımı yapılacaktır. Adaylara pozisyonlara göre 10 bin liradan başlayan ve 21 bin liraya kadar yükselen maaş verilecektir.

Peki adaylar nasıl başvuru yapabilir? Dışişleri Bakanlığının 17 memur alımı ilanına başvuru yapacak olan adayların 29 Mayıs 2018 tarihine kadar https://sinav.mfa.gov.tr linkini tarayıcılarının url bölümüne yapıştıracak ve e-devlet kapısı ile elektronik ortamdan başvurularını yapacaktır. Aranan şartlar için aşağı bölüme resmi ilan eklenmiştir.

Editör: TE Bilisim