Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre toplamda 7 bin 467 memur personel alımı yapılacak. Ancak bu kadronun 6 bin 681 kişilik pozisyonu İnfaz Koruma memuru için verildi. Buna göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ( CTE ) bünyesine 6 Bin 681 İnfaz Koruma memuru alacak. İKM ( İnfaz ve Koruma memuru ) alımı için adayların belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Peki Kimler başvuru yapabilir? Adaylardan aranan şartlar nelerdir? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Detayların hepsi haberimizin devamında yer almaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine alacağı 6681 İKM alımı için adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Bu nitelikleri taşıyan bayan ve erkek adaylar başvuru yapabilecek.

Buna göre adaylardan genel olarak, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak gibi nitelikler aranmaktadır.

Ayrıca İnfaz Koruma memurluğu kadrosu için adaylardan özel olarak, 2016 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Son başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak, Merkezi Sınavın ( 2016 KPSS ) yapıldığı yılında Ocak ayı itibari ile 30 yaşını bitirmemiş olmak, En Az lise veya dengi okul mezunu olmak, Erkek adaylar için 170 cm ve Bayan adaylar için 160 cm boyundan kısa olmamak ve Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İnfaz Koruma memuru alımı ilanına başvuru yapacak adaylar başvurularına 21 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları gereklidir.

Sçz konusu olan ilana başvurular, yapılacak olan sözlü sınav ve uygulamalı sınava, adalet komisyonu başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte en son başvuru günü mesai bitimine kadar sınavı yapacak adalet komisyonu başkanlığına (sınav merkezi) veya herhangi bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuracaklardır. Aşağıdan ilanın tam metnine ulaşarak daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

İlanın Tam Metni.

Ayrıca Adalet bakanlığı memur alımı ilanlarını devamlı takip etmek için ve gelişen haberleri takip etmek için İŞİN OLSA Mobil Uygulamasını indirerek anlık bildirim alabilirsiniz. İŞİN OLSA Mobil Uyguamasına Buradan Ulaşınız.